<p>&#39;t Kokhuus hoopt op een vol terras na de aangekondigde versoepelingen.</p>

't Kokhuus hoopt op een vol terras na de aangekondigde versoepelingen.

(Foto: 't Kokhuus Hellendoorn)
In de krant

‘Dit is een goed begin, nu de rest nog’

Het kabinet heeft versoepelingen aangekondigd in het coronabeleid. Zo mogen de terrassen bij de horeca ‘s middags tussen 12.00 en 18.00 uur weer open. Twents Volksblad vroeg drie horeca-ondernemers wat zij van de versoepelingen vinden.

HELLENDOORN/ NIJVERDAL -  De verruiming is wel aan voorwaarden gebonden. Zo mogen er niet meer dan twee personen aan hetzelfde tafeltje zitten. Meerdere mensen per tafel mag wel, maar dan moeten ze uit hetzelfde huishouden komen. Verder mag een terras maximaal vijftig mensen herbergen en altijd moet anderhalve meter afstand aangehouden worden. Jan Nekkers runt samen met zijn Gusta cafetaria ‘t Kokhuus in Hellendoorn. Naast de 28 zitplaatsen binnen is er een ruim terras dat de afgelopen maanden leeg is gebleven. ‘’Ik kijk positief tegen de maatregelen aan, natuurlijk, ‘ zegt Nekkers. ‘’Want we mogen eindelijk weer meer. Er zijn nog wel bepaalde restricties, maar de verruiming is uiteraard wel een lichtpuntje in een hele lastige tijd. Ik vraag me trouwens wel af of de sluitingstijd niet nog wat meer opgerekt had kunnen worden, bijvoorbeeld naar acht uur ‘s avonds. Dat zou voor ons al een heel stuk schelen. Dit is een goed begin, nu de rest nog.’’

Nekkers vertelt overigens al ‘’zielsgelukkig’’ te zijn met de mogelijkheden die hij nu al heeft. ‘’We kunnen veel doen op het gebied van afhalen. We hopen de komende tijd natuurlijk op verdere verruiming.’’

Wurlitzer

Jan Hudepol is eigenaar van Uncle Sam, een gezellige echte bruine kroeg in Nijverdal, bekend van de speciaalbiertjes. Ook Hudepol is blij met de van overheidswege aangekondigde verruimingen. ‘’Mooi natuurlijk, dat we weer meer mogen doen. Maar ik heb nog wel een aantal vragen. Hoe zit het bijvoorbeeld met gasten die naar het toilet moeten? Die moeten dan wel door de zaak. En hoe gaat het met de handhaving van het maximaal aantal mensen dat aan een tafeltje mag plaatsnemen? Wie gaat daar op toezien?”

‘Mooi natuurlijk dat we weer meer mogen doen’

Hudepol denkt dat er de komende tijd wellicht meer van het horecapersoneel gevraagd gaat worden en dat brengt natuurlijk ook extra kosten met zich mee. ‘’De vraag is dan ook of we er financieel gezien zoveel mee opschieten.’’

Afhankelijk van het weer

Henri Geugies van De Kachel denkt dat de versoepelingen voor hem niet zoveel verschil maken. ‘’Een pleister op een wond die gehecht zou moeten worden,” omschrijft hij de aangekondigde verruimingen. ‘’Wij zijn een biercafé dat het van de avonduren moet hebben. Ons publiek komt na acht uur. Misschien ontvangen we, met de versoepelde maatregelen, wel weer publiek op de zaterdag- of zondagmiddag. Maar doordeweek moeten de meeste mensen werken en denken we niet dat er veel mensen op het terras plaats zullen nemen. Bovendien ben je op het terras erg afhankelijk van het weer.’’

Leo Polhuys
Freelancer
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden