<p>Het wijkteam van Aveleijn heeft al vele klussen verricht, van een laurierhaag planten tot het afbreken van een schuurtje.&nbsp;</p>

Het wijkteam van Aveleijn heeft al vele klussen verricht, van een laurierhaag planten tot het afbreken van een schuurtje. 

Huis van Vriendschap wil graag fijne plek worden

Nijverdal - Op het terrein van Huis van Vriendschap aan de Noetselerweg in Nijverdal wordt hard gewerkt. Niet alleen door een ploeg vrijwilligers maar ook door het wijkteam van Aveleijn Nijverdal. Aveleijn biedt ondersteuning voor mensen met een verstandelijke beperking. Elke vrijdag werken vijf mensen samen met begeleider Joost Kogelman.

Huis van Vriendschap wil graag een fijne plek worden voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben. Jongeren die met een stukje begeleiding hun leven weer op de rails kunnen krijgen en volwassenen die tijdelijk niet thuis kunnen wonen bijvoorbeeld vanwege privé-omstandigheden.

Kogelman: "We hebben een mooie samenwerking en allebei hetzelfde maatschappelijke doel. We hebben hart voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Door hier onze dagbesteding te hebben, staan we midden in de maatschappij.’ Hetty Nijmeijer van Huis van Vriendschap geeft aan dat het bestuur blij is met deze samenwerking. ‘Het is fantastisch dat we al zo ver zijn met hulp van organisaties die onze doelstelling helpen realiseren en dat ook in de toekomst willen blijven doen. Het terrein ziet er nu al veel beter uit dan toen we het kochten. We zijn in goed overleg met de gemeente Hellendoorn, onlangs hebben wij beleidsmedewerkers van diverse afdelingen ontvangen op ons terrein. We ontwikkelen nu plannen voor renovatie van 4 appartementen. Ook hebben we al tiny houses op het oog om aan jongeren een plek te kunnen bieden."

Vele klussen

Het wijkteam van Aveleijn heeft al vele klussen verricht, van een laurierhaag planten tot het afbreken van een schuurtje. Nu is het team bezig hout van de dode bomen op het terrein te kloven zodat deze verkocht kunnen worden als haardhout. Nijmeijer: "Omdat we ook financieel wel wat hulp kunnen gebruiken, grijpen we alle mogelijkheden aan. Met de verkoop van open haard hout en tuinfakkels hopen we op een mooie opbrengst."

Peter Bulthuis
Contentcoördinator DPG Media
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden