Vijf leden van Volt Hellendoorn die met elkaar in contact kwamen na de Tweede Kamerverkiezingen in maart. Zij maken zich nu sterk voor de gemeenteraadsverkiezingen.
Vijf leden van Volt Hellendoorn die met elkaar in contact kwamen na de Tweede Kamerverkiezingen in maart. Zij maken zich nu sterk voor de gemeenteraadsverkiezingen. (Foto: Steef van Leeuwen)
In de krant

‘Deze politieke partij zit vol beweging’

Na de Tweede Kamerverkiezingen een maand geleden, kwamen leden van ‘Volt’ in de gemeente Hellendoorn met elkaar in contact en zo groeide het idee met een lokale afdeling mee te doen met de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. Maar is daar wel draagvlak voor?

Nijverdal - “Bij Volt Nederland waren ze in ieder geval positief verrast dat wij zelf met dit idee kwamen,” vertelt Frank Timmermans. “Vorige week hebben we een constructief overleg gehad en besloten er echt voor te gaan. Om goed beslagen ten ijs te komen voor de gemeenteraadsverkiezingen moeten we nog veel werk verzetten en kunnen we nog wel wat meer leden gebruiken. We hebben een voorlopige taakverdeling gemaakt en ik ben tot woordvoerder gebombardeerd.”

Nog een partij

“Veel mensen denken nu misschien wel: niet nog een partij! Want wat voegt zo’n landelijke partij nou toe aan de gemeentepolitiek? Volgens ons kan dat heel veel zijn, gewoon door de manier waarop Volt in elkaar zit. Aan ons de taak lokale ‘pijnpunten’ te vertalen naar een goed verkiezingsprogramma, dat ook goed past bij de standpunten van Volt. Een van die standpunten is bijvoorbeeld samenwerking in de breedste zin van het woord. Dus met diverse (politieke) partijen, maar bijvoorbeeld ook met andere gemeenten. De gemeenteraad niet zien vanuit coalitie of oppositie, maar welke samenwerking is nodig om een specifiek onderwerp goed af te handelen.”

Volt Hellendoorn, zoals de partij gaat heten, bestaat uit een zeer gemêleerd gezelschap. Naast ondernemer Frank maken onder andere een jongerenwerker, oud-raadslid, leraar Engels en een net afgestudeerde rechtenstudent deel uit van de groep. “We hebben allemaal een verschillende achtergrond, met de daarbij horende kennis en ervaring, we lopen ook best uiteen qua leeftijd. Volt zet in op een verjonging van het ‘politieke circus’, dus wij hopen dat veel jongeren zich aanmelden, maar tegelijk heb je ook meer ervaren mensen nodig. En deze mix van ervaringen en interesses brengt mooie discussies op gang, die weer tot vernieuwende inzichten leiden. Precies de beweging die Volt graag in gang wil zetten.”

Mensen die zich aan willen melden kunnen dat doen op volthellendoorn.org. Voor meer informatie verwijst Frank naar de Facebookpagina ‘volthellendoorn’. “Onze website is nog niet helemaal klaar, maar op deze manier kunnen we al wel goed met mensen in contact komen.”

Annemieke van Ipenburg
Freelancer
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden