<p>De Roemeons op een rij: V.l.n.r. Rowan, Noes, Rudy, Bejnamin en Alex.</p>

De Roemeons op een rij: V.l.n.r. Rowan, Noes, Rudy, Bejnamin en Alex.

(Foto: Leo Polhuijs)
In de krant

Bouwfamilie terug op geboortegrond

Op het terrein van woonzorglocatie Krönnenzommer in de bossen bij Hellendoorn is een bijzondere bouwploeg aan het werk. Het zijn de vier broers Roemeon en de zoon van één van hen.

HELLENDOORN - Het gezelschap werkte de afgelopen jaren al vaker samen op bouwprojecten in ons land, maar het is voor het eerst sinds lange tijd weer dat ze in de buurt van hun geboortegrond werken. De familie komt oorspronkelijk uit Nijverdal en na het afronden van hun opleiding vlogen de broers uit over heel het land. De oudste, Alex Roemeon, woont in Almelo. De Roemeons zijn van Molukse afkomst en worden ingezet door De Bouwmeesters Uitzendgroep, een een uitzendbureau voor de bouwsector, in Rijssen.

‘Het zijn harde werkers die goed op elkaar zijn ingespeeld’

Broers

‘’Het is heel leuk en ook bijzonder dat de broers voor het eerst na zo’n twintig jaar weer samen zijn in hun geboortestreek,’’ zeggen Esmée Polhoud en Gerben Dekker van de uitzendorganisatie. ‘’De Roemeons zijn zzp -ers en wij vinden het erg leuk dat vijf mensen uit dezelfde familie actief zijn op dit bouwproject. Met Alex en zijn zoon hebben we al eerder samengewerkt, voor dit project hebben we de anderen erbij gevraagd. De bouw kan altijd goede timmerlieden gebruiken.’’ Uitvoerder Jan Brandriet van Goossen te Pas Bouw vertelt dat de familie deel uitmaakt van de ploeg die werkt aan de totstandkoming van 38 appartementen voor cliènten van ZorgAccent, die lijden aan Korsakov. Het gaat om nieuwbouw van het Dr. Vospaviljoen en de dagbestedingsgebouwen. Ook Brandriet spreekt van een bijzondere situatie. ‘’Het zijn harde werkers, die goed op elkaar zijn ingespeeld.’’ Eind dit jaar moet het project zijn afgerond.

Clown

Alex is met zijn 69 jaar de oudste van de vijf Roemeons. Terwijl zijn zoon op de achtergrond zijn verhaal aanhoort, vertelt Alex deels in plat Twents enthousiast over zijn vak en de precisie waarmee het werk moet worden uitgevoerd. Ook leren de Roemeons graag aan collega’s de kneepjes van het vak. Tijdens de bouwprojecten vinden de familieleden onderdak in een hotel of bij elkaar. We werken in heel Nederland, zo werkten we onlangs nog op een project in Middelburg.’’ Niet alleen de samenwerking tussen de broers, ook die tussen vader en zoon is prima, verzekeren beiden. Omdat ik in Almelo woon, is dat laatste niet zo’n probleem,’’ zegt Alex, die ondanks zijn bijna zeventig jaar nog als een jonge man de steiger opklimt. Hij wordt in zijn werkzaamheden bijgestaan door Benjamin (67), Rudy (64), Noes (62) en Rowan (30). Esmée, Gerben en Jan horen het verhaal van Alex lachend aan. ‘’Hij is de gangmaker van de groep,’’ zegt Jan. ‘’Af en toe lijkt hij wel een beetje op een clown, heel fijn voor de sfeer. Maar het belangrijkste is dat de Roemeons goed werk afleveren, je kunt van ze op aan.’’

Leo Polhuys
Freelancer
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden