<p>Een &#39;half&#39; team Diekman voor het gedicht dat zij schreven voor Richard ter ere van het 75-jarig bestaan. Zij stralen ook hier de warmte uit waarmee ze elke klant begroeten.</p>

Een 'half' team Diekman voor het gedicht dat zij schreven voor Richard ter ere van het 75-jarig bestaan. Zij stralen ook hier de warmte uit waarmee ze elke klant begroeten.

(Foto: Diekman)
In de krant

Diekman bestaat 75 jaar

Richard Oortwijn wist dat zijn zaak meer dan 70 jaar bestond, maar niet precies hoe lang dan. Een zoektocht leverde hem niet direct een antwoord op, maar een wijziging doorvoeren in Google wel. Een paar weken geleden ‘ontdekte’ hij zo dat Diekman Nijverdal op 1 april 1946 was geopend.

Nijverdal - “Dat was wel even een verrassing,” vertelt Richard lachend. “Ik werk hier zelf al zo’n 30 jaar, waarvan bijna 25 jaar als eigenaar. Ik wist dat meneer Diekman na de oorlog met de juwelierszaak was begonnen en dat de winkel dus meer dan 70 jaar moest bestaan. Aan het 75-jarig bestaan wilde ik de nodige aandacht besteden, maar dan moet je wel weten wanneer dat is. Dat was dus sneller dan ik verwacht had. Maar we hebben toch wat leuke acties in het leven kunnen roepen en de klanten er via sociale media bij kunnen betrekken. Zo krijgen alle klanten deze maand een lekkere traktatie van Bonvanie bij hun aankoop én we trekken elke dag een winnaar uit de klanten van die dag voor een cadeaubon van 75 euro. Die winnaar maken we elke dag via facebook bekend.”

‘Het is heerlijk elke dag te werken in zo’n prachtige zaak’

Richard heeft zijn medewerkers uitgebreid getrakteerd op taart en zij hebben op hun beurt een mooie ballonnenboog voor de zaak gezet en een prachtig gedicht geschreven.

Twee volwaardige zaken

Waar de heer Diekman in 1946 begon met een juwelierszaak waar je ook een bril kon kopen, herbergt het pand tegenwoordig twee volwaardige bedrijven. “Dat voorzag ik niet, toen ik als vijftienjarige jongen in de optiek begon te werken... De afgelopen dertig jaar hebben we zowel aan de juwelierskant, als aan de optiekkant een enorme groei doorgemaakt. We zijn nog verder gespecialiseerd in twee zaken die elkaar aanvullen en versterken. Het team bestaan uit twaalf medewerkers die allemaal heel verschillend zijn én hun eigen specialisme hebben. En dat maakt het werk en de sfeer in de winkel juist zo leuk. We merken dat mensen makkelijk bij ons binnenlopen, iedereen voelt zich welkom. Als ze dan ook nog geholpen worden door mensen die er echt kijk op hebben en weten waar ze het over hebben, is de cirkel rond.”

Veel diversiteit

Naast de ‘standaard opticienzaken’ kun je tegenwoordig ook bij Diekman terecht voor de optometrist. Als een van de weinige zaken in deze regio krijgt Richard regelmatig mensen doorverwezen. “We zijn hiervoor aangesloten bij de Federatie Eerstelijnszorg Almelo en kunnen zo de oogartsen in het ZGT wat ontlasten. Zo blijven we ons verdiepen en specialiseren en dat spreekt mensen aan. We lopen bijvoorbeeld ook voorop in het aanbieden van speciale lenzen en nachtlenzen. En zowel voor de brillen als voor de sieraden geldt dat we een ruime keuze hebben binnen een beperkt aanbod.” Hij lacht als hij dat toch even uit moet leggen. “We verkopen in principe elke bril maar één keer. We hebben diverse merken en van die merken een zo uitgebreid mogelijk assortiment. Voor de sieraden is dat net zo. Neem bijvoorbeeld het merk Buddha to Buddha. Daarvan verkopen we niet alleen de veel verkochte items, maar ook de ‘snoepjes’. De sieraden die niet overal liggen. Dat betekent wel dat we ons goed moeten verdiepen in het aanbod en veel naar beurzen moeten en dat is weer een extra, leuke dimensie aan ons werk.”

diekmannijverdal.nl

Richard Oortwijn begon als vijftienjarige (bijna 16) te werken in de optiek en kwam op een gegeven moment bij Diekman terecht. Na verloop van tijd heeft hij de zaak dus overgenomen en is Diekman nog meer uitgegroeid tot een begrip binnen Nijverdal, waar veel mensen met plezier hun sieraden en brillen uitzoeken. Een mooie combinatie nu brillen steeds meer als sieraden gezien worden.

Actie actie actie

De hele maand april is voor Diekman actiemaand. Elke klant krijgt een lekkere traktatie bij zijn aankoop en maakt bovendien kans op een cadeaubon van 75 euro. Elke dag trekken ze uit de klanten van die dag een winnaar, die ze bekendmaken op Facebook.

Annemieke van Ipenburg
Freelancer
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden