Gerholt (links), Rietje en Kevin maken regelmatig op zaterdag een interessante Reggebreed, waarbij ze geen onderwerpen meer schuwen.
Gerholt (links), Rietje en Kevin maken regelmatig op zaterdag een interessante Reggebreed, waarbij ze geen onderwerpen meer schuwen. (Foto: A. van Ipenburg)
In de krant

Alles Reggebreed onder de aandacht

Er heerst een gezellige sfeer in de HOi radiostudio tijdens de uitzending van Reggebreed. Een programma dat elke zaterdag (via 106.6 fm) uitgezonden wordt, vol nieuws en informatie over van alles (behalve sport) dat zich binnen onze gemeentegrenzen afspeelt.

Nijverdal - Omdat we niet met z’n allen tegelijk in de studio mogen, beperken we dat tot even snel een foto maken en zoeken na de uitzending een plek waar we met z’n vieren in gesprek kunnen. Het team bestaat vandaag uit Gerholt Lankamp, Rietje Klei en Kevin de Hoop.

Techniek en presentatie

“We maken dit programma in totaal met negen mensen,” vertelt Rietje. Zij deed een jaar of zes, zeven geleden mee als gastpresentator en vond het zo leuk dat ze gebleven is. “Het is echt ontzettend leuk om te doen en je blijft goed op de hoogte van wat zich in de gemeente afspeelt. De politieke onderwerpen heb ik in het begin gemeden, omdat ik er te weinig van wist, maar je groeit erin.”

‘Je kunt via de app zelfs live meepraten in het programma’

Gerholt is de ‘oude rot’ in het vak. Hij was erbij toen Reggebreed als eerst radioprogramma (van toen nog Reggestreek Radio) 16,5 jaar geleden ‘live’ ging. “Ik ben bij Reggebreed begonnen als technicus en op een gegeven moment ingevallen als presentator. Ik was daar wel een klein beetje bekend mee, omdat ik een eigen muziekprogramma had, maar hier moest ik ook mensen gaan interviewen. Dat is toch wel even iets anders! Maar ook bij mij kroop het bloed waar het niet gaan kon en nu ben ik een vaste presentator én technicus.” “Gerholt is altijd heel goed op de hoogte van wat er speelt,” zegt Kevin. “Toen ik hier in de techniek begon, wilde ik me in verschillende onderwerpen niet echt verdiepen, maar ik hoorde hier van alles voorbij komen en zo werd het toch interessant. Het werd steeds leuker, je groeit erin. Ik had niet gedacht dat ik zou gaan presenteren, maar dat is toch gebeurd en ik vind het echt leuk.” Kevin is in dat opzicht de ‘Benjamin’ en biedt het programma de verjonging waar ze ook wel naar op zoek zijn. “De eerste paar keer dat ik presenteerde, sprak ik met mensen die ik al kende,” verklapt Gerholt. “Dat praat toch wat makkelijker. En toen kreeg ik tijdens de uitzending ineens een briefje onder mijn neus dat de burgemeester aan de lijn hing. De adrenaline gierde door mijn lijf, maar het werd een leuk gesprek en ik was gelijk van mijn ‘koudwatervrees’ af.”

Meer vrijwilligers

“HOi Media is eigenlijk altijd wel op zoek naar nieuwe vrijwilligers,” zegt Rietje. “En wij maken ons natuurlijk sterk voor het team van Reggebreed. Elke zaterdagochtend werken we idealiter met twee presentatoren en een technicus, maar door omstandigheden staat Kevin er volgende week alleen voor, samen met een gastpresentator. Dat kan wel, maar het is niet echt leuk. We maken dit programma echt met z’n allen.”

“Iedereen is ook altijd betrokken,” voegt Kevin toe. “Als je zelf geen uitzending hebt, wens je de ander even succes. We helpen elkaar met onderwerpen, kunnen altijd bij elkaar aankloppen. Het is echt een goede formule met veel vaste luisteraars.” Hoeveel luisteraars ze precies hebben, weten ze niet, omdat een kijk- en luisteronderzoek een te grote investering is, maar de betrokkenheid via de facebookpagina toont aan dat het er zeker een paar duizend zijn.

“Wat ik zo mooi vind, is dat ieder met zijn eigen muziek en onderwerpen komt en dat je dat samen tot een mooi programma maakt,” zegt Gerholt. “Omdat de samenstelling van het team bijna elke week anders is, krijg je veel variatie, wat het voor de luisteraars leuk houdt. Afgezien van de onderwerpen waar we over praten natuurlijk. En toch treedt er een zekere herkenbaarheid op, want een van onze andere vrijwilligers kan aan de muziek horen wie de presentatie doet.”

Opleiding en ervaring

Wat uit het verhaal van Gerholt, Rietje en Kevin wel duidelijk blijkt, is dat je geen specifieke opleiding of ervaring nodig hebt, om als technicus of presentator (of beide) aan de slag te gaan bij HOi Media. “Voor Reggebreed is het belangrijk dat je één zaterdagochtend in de drie of vier weken beschikbaar bent en op de hoogte wilt blijven van zaken die spelen in de gemeente,” zegt Rietje. “En voor de technicus is het wel belangrijk dat je affiniteit met techniek hebt,” vult Kevin aan. “Ervaring doe je snel genoeg op en wij begeleiden je natuurlijk goed.”

Voor meer informatie kun je contact opnemen met jaap.calkhoven@hoimedia.com.

hoimedia.com

Annemieke van Ipenburg
Freelancer
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden