Foto:
Sport

Ultra-Arenda wint de last (wo)man standing

Nijverdal – De One more loop 2 werd 3 april gehouden: een last man standing loop georganiseerd door BVRC België. Met het goede doel “kom op tegen kanker”. In dit evenement dienen de deelnemers in hun eigen omgeving een ronde van 6,7 kilometer hard te lopen. De start is om 5 uur en ieder uur dient weer gestart te worden met de 6,7 kilometer anders lig je uit de race.

Twee weken geleden liep ultra-Arenda nog voor Nederland de zesuursloop. Ze liep in het oranje een zeer goede constante race in 12,5 kilometer per uur, zodat ze op 75 kilometer uitkwam. Dit is een top 10-klassering in het virtuele klassement van de IAU 6H Virtual Global Solidarity Run.

Afgelopen zaterdag stond ze s’ nachts om 4:15 uur op om exact 5.00 uur te beginnen met de eerste ronde in het donker van de “Last man standing” van 6,7 kilometer. Met een looplamp langs de Regge over een betonnen fietspad en de terug weg langs de provinciale weg en weer door de fietstunnel naar huis.

Ze liep de eerste ronde in 33 minuten +, wat een snelheid van 12 kilometer per uur betekende. De pauze besteedde ze aan een flesje pakken, tijd invoeren, horloge uitlezen, horloges laden, droge kleren aan, toilet, gelletje en nog een keer toilet, nog chatten en dat allemaal in 27 minuten.

Om 6.00 uur startte ze met de volgende ronde. Deze ging op ongeveer dezelfde snelheid. Ook in de pauzes deed ze het zelfde en zo volgde weer de volgende rondes. Ze kreeg steun van medelopers en meefietsers. Om 19:00 uur moest ze nog vijf rondes en werd het toch een mentaal ding. De Belgische avondklok begon om 24:00 uur, dus ging de wedstrijd nog door. De laatste 2 rondes na 22 uur mocht ze buurhond Sammie uitlaten. Gelukkig had Sammie plezier en liep ze super. Ook deze rondes gingen in dezelfde snelheid van 12,5 kilometer per uur.

Zo lukte het om het maximale aantal rondes van negentien te lopen. Totaal had ze 127,3 kilometer hard gelopen (negentien rondes van 6,7 kilometer) in 10:35:44 uur. Ze werd eerste overall en ze had een record van de 2 one more loops.

Peter Bulthuis
Contentcoördinator DPG Media
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden