<p>Aan gezelligheid ontbreekt het duidelijk niet bij de dames van Hulzense Boys en deze activiteiten zien er veelbelovend uit.</p>

Aan gezelligheid ontbreekt het duidelijk niet bij de dames van Hulzense Boys en deze activiteiten zien er veelbelovend uit.

(Foto: Hulzense Boys)
Sport

Meiden voeren deze keer de boventoon bij Hulzense Boys

De meidenafdeling van Hulzense Boys roept alle meiden van 7 tot 15 jaar in de gemeente Hellendoorn op zaterdag 10 april naar hun speciale vriendinnendag te komen. Er zijn diverse leuke activiteiten, die lang niet allemaal echt met voetbal te maken hebben.

Hulsen - “We wilden gewoon iets leuks doen voor alle meiden,” vertelt Esmee Tukkers. “Door het hele corona-gebeuren is er niet zo heel veel mogelijk. Veel jongens en meiden vervelen zich en missen een uitlaatklep. Omdat wij onze meidenafdeling wel graag wat uit willen breiden, moesten we met een plan komen om meer meiden deze kant op te krijgen. Dat resulteerde in deze vriendinnendag, omdat we gewoon iets voor alle meiden wilden doen. Dus, of de meiden nou wel of niet interesse in voetbal hebben, ze moeten gewoon komen voor een super leuke dag.”

Voetballen

Tijdens de vriendinnendag, die van 11.00 tot 14.00 uur duurt komen diverse leuke activiteiten voorbij. Een aantal heeft echt met voetbal te maken, maar andere helemaal niet. “We doen bijvoorbeeld een skippybalrace en zaklopen, dat heeft niets met voetballen te maken. Maar we willen de deelnemers natuurlijk wel kennis laten maken met voetbal, dus er staan ook voetbal oefeningen op het programma. En het leukste: bubbelvoetbal.” Esmee wordt helemaal enthousiast als ze er aan denkt. “Dan zit je in grote bal en moet je een partijtje voerballen, maar je botst ook steeds tegen elkaar aan. Dat is hilarisch. Op een gegeven moment kun je niet meer voetballen van het lachen!”

‘we gaan er met z’n allen een super leuke dag van maken’

Meiden die mee willen doen hoeven zich alleen aan te melden en in sportkleding te verschijnen, naast alle activiteiten zorgt de vereniging ook voor eten en drinken.

Vrouwenvoetbal

Met deze activiteit laten de vrouwen van Hulzense Boys zien hoe leuk en gezellig het bij hun vereniging is. Tijdens de vriendinnendag zijn er alleen vrouwen, wat best een unicum is op een voetbalveld. “Het is een heel fijne club. Omdat de club vrij klein is, kent iedereen elkaar en dat maakt het gezellig. En we krijgen goede trainingen!” Vrouwenvoetbal gaat in de geschiedenis van de club een heel eind terug en na een periode van stilte is er sinds 2014 weer nieuw leven in geblazen en is het nu een groeiende afdeling.

Meer info en aanmelden

Meiden die zaterdag van de partij willen zijn kunnen zich aanmelden via hulzenseboysmeiden@hotmail.com. De vriendinnendag is voor alle meiden tussen 7 en 15 jaar en duurt van 11.00 tot 14.00 uur op Sportpark Smidserve in Hulsen.

Annemieke van Ipenburg
Freelancer
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden