<p>De indrukwekkende klauw van Balagos, die de ingang van de attractie bewaakt. Dat belooft wat!</p>

De indrukwekkende klauw van Balagos, die de ingang van de attractie bewaakt. Dat belooft wat!

(Foto: A. van Ipenburg)
In de krant

Eerste bezoeker meldt zich geheel onverwacht

Terwijl ik mij meld om foto’s te maken, zit René Peul, directeur van het Avonturenpark, nog in spoedoverleg. Als we elkaar spreken is hij nog zichtbaar onder de indruk van wat hij zojuist heeft gezien. ‘s Nachts heeft een eerste bezoeker alvast bij de vernieuwde oldtimer attractie rond gesnuffeld.

Hellendoorn - “We hebben een wolf in ons park gehad,” vertel René. “Toen we vanmorgen verder wilden gaan met de scènes van de Oldtimers, zagen we dat er dingen omgegooid waren. Wij dachten aan kwajongens of misschien zelfs een inbreker en hadden nooit verwacht een wolf op de beveiligingsbeelden te zien.” Of de wolf af is gekomen op de realistische dierfiguren die de attractie sieren (hij dacht misschien Hennie Kalkoen te kunnen verschalken) of kennis wilde maken met Balagos blijft een raadsel, hij werd in ieder geval niet meer aangetroffen.

Balagos

Dat de achtbaan een metamorfose heeft ondergaan zie je al van verre. Als je vanuit het dorp naar het Avonturenpark rijdt vlamt de oranje baan door de bomen. Een indrukwekkend gezicht, dat nog versterkt wordt als je er dichtbij staat. “De nieuwe trein heeft de eerste proefrondjes goed doorstaan,” vertelt René. “Wij kunnen niet wachten tot we hem zelf kunnen testen. De heupbeugels geven echt een compleet andere beleving van de rit. Samen met de muziek en het verhaal achter Balagos gaat iedereen hiervan genieten.” Hij wijst op de smileys op de achterkant van elke stoel. “Dat vind ik een geweldig detail bij deze trein, je ziet gewoon steeds voor je dat je echt niet bang hoeft te zijn.” Het hele gebied rondom Balagos krijgt een transformatie, zodat het voor bezoekers duidelijk is dat ze op het terrein van deze vuurspuwende draak komen. Minder fraaie aspecten zijn kunstig weggewerkt en de bodem onder de achtbaan wordt nog ingepland met helmgras. “Vrolijke bloemetjes passen hier natuurlijk niet bij en helmgras groeit hier gewoon in de vrije natuur.”

Oldtimers

Naast de grote metamorfose van de achtbaan, is er de afgelopen maanden hard gewerkt aan de metamorfose van de Oldtimers. “Dat was echt heel hard nodig en we zijn blij dat we er dit jaar echt mee aan de slag konden. Alle oldtimers zitten weer fris in de verf en we verwerken negen scènes rond de baan, die zowel educatief als vermakelijk zijn. In de aankleding vind je veel (natuur)details uit de omgeving terug, zoals de heide, het bos en de weilanden. Elk natuurgebied wordt ‘bewoond’ door dieren die je hier van nature voorkomen. Denk aan het edelhert, dassen, uilen. Sommige dieren zie je meteen, andere moet je echt zoeken. Net als bij de Jungle Expedition werken we hier met een geluidsband, zodat de verhaallijn echt tot leven komt.”

Opening

Of het Avonturenpark ook dit jaar op Eerste Paasdag de poorten open kan gooien is nog even afwachten. “We hopen dat natuurlijk wel heel erg en we zijn er helemaal klaar voor. Het personeel weet wat ze moeten doen, we leggen nu de laatste hand aan de metamorfoses en alles is straks weer prachtig schoon. Natuurlijk weten we dat alle versoepelingen voorlopig zijn uitgesteld tot 20 april, maar er zijn moties ingediend door bijvoorbeeld de horeca, dierentuinen en de Keukenhof om toch open te mogen en die worden breed gesteund. Mocht er besloten worden dat we open mogen, dan willen we er ook klaar voor zijn. En wij, pretparken, zijn in principe gespecialiseerd in veiligheid. Wij weten als geen ander hoe we bezoekersstromen het beste kunnen reguleren. Dat hebben we afgelopen jaar ook wel bewezen. Mensen moeten zich bij ons aanmelden voor een bepaald tijdvak, we weten precies hoeveel bezoekers er in het park zijn en als de wachtrijen bij een attractie te lang worden, kunnen we daar direct op inspelen. En er zijn geen uitbraken geweest onder bezoekers van pretparken.”

‘Avonturenpark ligt er eerste paasdag weer spik en span bij’

Als ze weer open mogen zullen ze in ieder geval de vernieuwde attracties op gepaste wijze feestelijk openen. Bezoekers moeten het dit jaar in ieder geval zonder Montezuma’s Revenge doen (die is verkocht en ontmanteld), maar kunnen wel genieten van nieuwe, nooit eerder vertoonde stuntshows van de Sky Pirates. Na een lange afwezigheid komt dit stuntteam hun capriolen weer laten zien, dit jaar met twee duiktorens. “Dat wordt echt spectaculair.”

Annemieke van Ipenburg
Freelancer
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden