Gemeente/ politiek

Lokaal Hellendoorn stelt vragen over vertrek Medipoint Nijverdal

Nijverdal - Lokaal Hellendoorn heeft vragen gesteld aan het college van B en W over het vertrek per 1 april van Medipoint aan de Constantijnstraat in Nijverdal. Dit is een Thuiszorgwinkel voor hulpmiddelen.

Tijdens een digitaal werkbezoek met de Welle, hoorde men dat Medipoint gaat vertrekken uit vanwege te hoge kosten. "Een thuiszorgwinkel dichtbij in onze eigen gemeente kunnen we beschouwen als een basisvoorziening. Voor het advies, gratis lenen, huren en of kopen van allerlei soorten hulpmiddelen voor mensen die tijdelijk of langdurig beperkt zijn," zegt Thea ten Have van Lokaal Hellendoorn. "De doelgroep is vaak minder mobiel en in het kader van zelfredzaamheid en zelfstandigheid is het belangrijk dat zij voor deze hulp terecht kunnen in de eigen gemeente."

Vanwege korte lijnen met de WMO, zorgorganisaties en integrale dienstverlening is het volgens Ten Have tevens belangrijk dat deze voorziening beschikbaar blijft in de gemeente. "Daarbij is deze voorziening gevestigd op een centraal en goed bereikbare locatie."

Peter Bulthuis
Contentcoördinator DPG Media
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden