<p>Noa en Izzy klimmen in een boom terwijl Carmen toekijkt.</p>

Noa en Izzy klimmen in een boom terwijl Carmen toekijkt.

(Foto: Gert Perdon)
Sport

‘Leuk om weer met elkaar iets te doen’

Het is eind vrijdagmiddag en het weer is lente-achtig. Een groepje jongeren is lekker aan het bewegen. Hun jassen hangen aan een tak die ze als kapstok hebben gebruikt. Even verderop lopen een vader en een moeder met hun kinderen door het bos; ze hebben net een verjaardagspartijtje achter de rug.

HELLENDOORN - Marian Freriks volgt vanaf de rand van de grote kuil naar de bewegingen die de jongeren beneden tijdens het bootcamp maken onder leiding van instructrice Carmen. ‘’Vorige week was er ook bootcamp, maar toen hadden we heel slecht weer. Nu is het een stuk beter,’’ zegt Carmen, die de jongeren een uur bezighoudt.

Verschillende programma’s

Marian is coördinator van het speciale gemeentelijke project jong Hellendoorn, dat jongeren de coronatijd moet door helpen komen. “We hebben verschillende programma’s ontwikkeld voor twee leeftijdsgroepen. De ene groep betreft twaalf- tot zeventienjarigen en de andere groep de zeventien- tot zevenentwintig jaar. De activiteiten zijn tot stand gekomen in samenwerking met de Jongerenraad Hellendoorn. Vrijdagmiddag is een goed moment voor een jeugdactiviteit, want zaterdag zijn de meesten al behoorlijk druk bezet.‘’

Mini-survival

Naast het bootcamp in De Zandkuil achter De Uitkijk gaat het om activiteiten als break dance, een hip hop workshop, crossfit, boksen en een mini-survival. Laatstgenoemde programma-onderdeel staat op 2 april gepland. Op 10 april volgt Hellendoorn ’s got talent. Er is ook een online aanbod, zoals een pubquizz. Marian vertelt dat het natuurlijk niet alleen om bewegen gaat. Het gaat erom dat we de jongeren in deze lastige coronatijd perspectief bieden. Jongeren willen elkaar graag treffen en willen dolgraag hun verhaal kwijt. Onze activiteiten zijn daarvoor een hulpmiddel.’’ Het programma komt tot stand met medewerking van welzijnsorganisatie De Welle.

Hond

Noa en Indy zijn als eersten bij De Zandkuil; op de Hellendoornse Berg. Ze staan wat onwennig naast elkaar. ‘’Het is voor ons de eerste keer dat we meedoen,’’ giechelen ze. Even later gaan ze samen op de foto voor de krant. Het duurt even voor de rest van de groep komt. ‘’Er hebben zich twaalf deelnemers aangemeld, hopelijk komen ze allemaal,’’ zegt Marian, terwijl ze het bos afspeurt. Na een half uurtje komt de rest van de groep opdagen. Eén van de meiden lijkt even angstig als ze hond van Marian ziet, maar loopt door als ze merkt dat het dier niks kwaads in de zin heeft en zich graag laat knuffelen en aaien. Noa en Indy bevestigen het verhaal van Marian. Ook zij gaan er graag op uit, samen met anderen. ‘’Wij vinden het leuk om samen met anderen iets te doen. Deze periode van corona is een vervelende tijd voor jongeren, we kunnen er niet veel op uit. Dit bootcamp is een mooi alternatief.’’ Voor het actuele aanbod kijk op:

www.jonghellendoorn.nl

Leo Polhuys
Freelancer
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden