Foto:
Sport

De Bongerd trapt af met Yu Man Race Schooltour

Het startschot van de Yu Man Race School Tour klonk maandag 15 maart. Het team van Yu Man Race bezocht met hun ‘schooltourbus’ de eerste van in totaal 52 basisscholen in Nederland. Op het schoolplein van Basisschool de Bongerd in Nijverdal genoten leerlingen van alle leeftijden van een parcours met uitdagende obstakels. 

Met de School Tour wil het team van Yu Man Race kinderen inspireren en motiveren om meer te bewegen. Op een leuke en laagdrempelige wijze kinderen laten zien en ervaren dat sporten vooral heel leuk is. De organisatie draagt hiermee een steentje bij aan het bouwen naar een gezondere generatie.

Sporten is gezond maar vooral leuk

Door het aanscherpen van coronamaatregelen is het afgelopen jaar voor veel kinderen beperkt mogelijk geweest om te sporten. In sommige gevallen zijn trainingen zelfs uitgevallen. 

Na een periode van thuisonderwijs zien veel kinderen ernaar uit om plezier te maken en te bewegen samen met klasgenootjes. Op 15 maart trapte basisschool de Bongerd af met de School Tour. Alle leerlingen, van onder- tot bovenbouw, konden zich tijdens de schooltour uitleven op een uitdagend parcours met obstakels. Voor de kleinsten is zo’n parcours vooral fun en voor de bovenbouw zorgt de tijdregistratie voor een extra stimulans. Terwijl de één het parcours trotseert, loopt de rest van de groep al warm met diverse sportoefeningen.

Kennismaken met Obstacle Course Running

Na vijf obstakels mogen ze bij de finish hun eigen tijd vastzetten door een klap te geven op de timer. Voor de jongen en meisje met de snelste tijd wordt een extra prijs uitgereikt. Zij ontvangen een ‘wildcard’ voor de finalewedstrijd: de Yu Man Race Kids Obstacle Run op 4 september in Hellendoorn. Uiteraard gaan alle kinderen na de race naar huis met een welverdiend en persoonlijk diploma. De School Tour is voor kinderen een leuke kennismaking met Obstacle Course Running. Het zorgt bovendien voor een extra stimulans om (meer) te bewegen en sporten. Want sporten is niet alleen gezond, maar vooral ook heel leuk. Het geeft energie, verlaagt stress en bevordert een gezonde leefstijl. Op deze manier wil Yu Man Race bijdragen aan een gezonde samenleving. 

www.yumanrace.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden