Het evenemententerrein wordt vanaf begin volgende week weer in gereedheid gebracht voor alle festiviteiten.
Het evenemententerrein wordt vanaf begin volgende week weer in gereedheid gebracht voor alle festiviteiten.

Iedereen is er al enthousiast mee bezig

Algemeen

DAARLE - Elk jaar vieren ze in Daarle feest, maar één keer in de vijf jaar trekken ze werkelijk alles uit de kast. En dit is zo’n jaar. Een feestweek in het thema ‘Disney kump noar Doarle’ met zeskamp, optocht en diverse andere festiviteiten.

“We hebben dit jaar twintig aanmeldingen voor de optocht”, vertelt Jeanine Koppelman, namens de feestcommissie. “Iedereen is er al enthousiast mee bezig en dat vinden wij als feestcommissie natuurlijk geweldig! Met het thema Disney kump noar Doarle kun je heel veel kanten op, dus we verwachten veel creativiteit in de straatversiering en tijdens de optocht.”

Zeskamp

De feestelijkheden starten op Koningsdag, donderdag 27 april, om 13.30 uur met een zeskamp. “Hiervoor hebben zich zeventien teams aangemeld. De teams gaan van jong tot oud, het zijn burenteams, sportteams, vrienden en zelfs een team van onze muziekvereniging Emos. Zij vervullen tijdens de feestweek op diverse momenten een belangrijke rol, maar doen toch met een team mee met de zeskamp.”

De zeskamp wordt afgesloten met een groot feest in de tent.

Vrijdagavond 28 april is er een playbackshow met aansluitend prijsuitreiking voor de beste acts.

Ouderen en jongeren

Zaterdag 29 april is het tijd voor een fietstocht door de versierde straten, waarbij het publiek kan stemmen op de mooist versierde straat. Tussen 13.00 en 13.30 kunnen de fietsers starten. Voor de ouderen is er vanaf 15.00 een gezellige middag in de tent, met medewerking van levensliederenkoor ‘Met hart en smart’. ’s Avond is de prijsuitreiking van de zeskamp en aansluitend is er een gezellige feestavond met de Bunzings.

Dinsdag 2 mei start om 13.00 uur de kinderbingo en is er vervolgens om 14.30 een leuke kinderplaybackshow.

Woensdag 3 mei verzorgen Emos Daarle, Juliana Den Ham en SDG Westerhaar een slagwerkavond. Hieraan nemen ook de jeugdafdelingen van de verenigingen deel.

Vrijdagavond 5 mei steelt de Toneelgroep Doarle de show met een prachtige voorstelling, waar ze al druk voor aan het repeteren zijn. “We vinden het prachtig dat zowel Emos als de toneelgroep een avond verzorgen. Dat toont echt de saamhorigheid hier in het dorp. Iedereen doet zijn ding en is daar heel druk mee.”

Optocht

Zaterdag 6 mei gaan de praalwagens om 10.00 uur in een grote optocht door het dorp, net als de kinderoptocht. Een deskundige jury beoordeelt welke praalwagen en wie van de kinderoptocht het mooiste/leukste is. Direct na de optocht volgt de prijsuitreiking van de mooiste praalwagens en is de prijsuitreiking van de mooist versierde straat van Daarle. ‘s Avonds om 19.00 gaat de optocht nog een keer door de straten, maar dan op volgorde van gewonnen prijs. “Iedereen is natuurlijk welkom om de optocht te bekijken. Hoe meer mensen er langs de weg staan hoe leuker dat is voor alle mensen die er zoveel tijd en energie in gestopt hebben.”

Vanaf 20.30 uur is de tent open voor een grandioos feest, waar de band Hike optreedt.

Zondag 7 mei sluiten ze de feestweek af met een praisedienst, met dominee de Goeien uit Den Ham en de band Reasons uit Vriezenveen, die om 15.00 uur begint. “Prachtig hoe we dit met alle vrijwilligers voor elkaar krijgen.”

Vanaf maandag 24 april worden de straten in Daarle al feestelijk versierd. “Ik kan iedereen aanraden even door ons dorp te rijden, want het is altijd prachtig om te zien”, zegt Jeanine. “Zeker ook tijdens de optocht.”

De route van de praalwagenoptocht en het volledige programma staat op de website van de feestcommissie.

Feestweek

De feestweek begint officieel op donderdag 27 april, Koningsdag, met de zeskamp en eindigt zondag 7 mei met een praisedienst. Kijk voor het volledige programma op: feestcommissiedaarle.nl

Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 28 minuten geleden
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 18 uur geleden
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17