Sport

Hoarle wint opnieuw Sport- en Cultuurquiz

Nijverdal/ Haarle - Het Nijverdalse team ‘Heimeriks & co’ blonk uit als dé sport- en cultuurkenner tijdens de Sport- en Cultuurquiz, die onlangs in samenwerking met de afdeling sport van gemeente Hellendoorn, Stichting De Welle, ZINiN en de HOI werd gehouden. 

In ronde twee en drie werd dit team afgetroefd door team ‘Hoarle’ uit Haarle. Zij namen op woensdag 10 maart hun prijzen in ontvangst.

Lokale samenwerking

In deze coronatijd is de online pubquiz mateloos populair. Er namen dan ook meer dan honderd teams per ronde deel aan de Sport- en Cultuurquiz die op 19 februari werd uitgezonden via de lokale omroep HOi TV en vol enthousiasme en passie werd gepresenteerd door Gea Haller en Matthijs ter Avest.

De quiz werd, na het succes van de eerste editie in september 2020, opnieuw georganiseerd door de sportafdelingen van Stichting de Welle en de gemeente Hellendoorn en ZINiN Cultuur als alternatief voor het Sport- en Cultuurfestival dat dit jaar door de maatregelen rondom het coronavirus niet door kon gaan.

Spannende strijd

De quiz bestond uit drie vragenrondes met afwisselend 25 lokale en algemene sport- en cultuurvragen. Door middel van een gamepin, die per ronde tijdens de uitzending in beeld verscheen, konden de deelnemers via Kahoot op hun mobiele telefoon meedoen. Het werd een spannende strijd, waarin nauwkeurig gevolgd kon worden welke teams goed en vlot geantwoord hadden.

Het geheim

Naast de brede Sport- en Cultuurkennis van de winnaars, speelde de reactiesnelheid ook een grote rol bij de overwinning. De woordvoerders van zowel ‘Heimeriks & co’ als ‘Hoarle’ gaven aan dat zij zo snel mogelijk hun antwoorden hadden ingetoetst, waarbij het volgen van de eigen intuïtie leidend was. Hoewel het niet mogelijk was om met meer dan één extra persoon, buiten het eigen huishouden om, aan de quiz deel te nemen, had ‘Hoarle’ het toch voor elkaar gekregen om via een digitale verbinding ‘hulp op afstand’ in te schakelen. Beide teams zijn steevast van plan om volgend jaar weer mee te doen. En wat ‘Hoarle’ betreft: Drie keer winnen is scheepsrecht!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden