Gemeente/ politiek

Code Oranje: ‘Windboete door papierversnipperaar’

De provincie Overijssel krijgt een ‘windboete’. Er was met het Rijk afgesproken dat er eind 2020 85,5 megawatt aan windturbines in de provincie zou staan, maar dat was slechts 66,9 MW. Het verschil van 18,6 MW wordt nu door het Rijk verdubbeld en moet voor 2023 gerealiseerd zijn. Er staan nu 27 windmolens in Overijssel. 

“We zijn knettergek aan het worden in dit land. Windboetes? Dus belastinggeld aftikken omdat er te weinig windmolens staan die niemand wil? Code Oranje strijdt tegen de komst van zonneparken en windmolens op land. Er is totaal geen draagvlak voor die landschapsvervuilende industrie, die bovendien een beroep doet op de steeds schaarser wordende landbouwgrond”, aldus Code Oranje bij monde van lijsttrekker Richard de Mos en Statenlid Johan Stuut. 

De twee pleiten ervoor om de energietransitie te bereiken door zonnepanelen te plaatsen op daken van bedrijfspanden en huizen. 

“Dan boeken we drie keer winst. De energietransitie wordt gehaald, het landschap blijft behouden en bedrijven en huishoudens krijgen een lagere energierekening”, aldus De Mos en Stuut, die ook kernenergie niet afwijzen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden