Gemeente/ politiek

Coronasteun via de regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten

Nijverdal - Niet iedereen is tijdens de coronacrisis uit de financiële problemen geholpen door eerdere steunmaatregelen. 

Via de gemeenten biedt het Rijk extra hulp met de regeling TONK (tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten).

Deze regeling is bedoeld voor inwoners die vanwege corona te maken hebben gehad met een inkomensterugval en daardoor de noodzakelijke kosten niet meer kunnen betalen uit het inkomen. Deze tijdelijke noodmaatregel geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari tot en met 30 juni. 

Voorwaarden om in aanmerking te komen 

Iemand die door de coronacrisis te maken heeft gekregen met een plotselinge terugval van meer dan 25 procent van het inkomen en daardoor de noodzakelijke kosten niet meer kan betalen, komt in aanmerking. Noodzakelijke kosten zijn bijvoorbeeld de kosten voor de hypotheek, huur, elektriciteit, gas en water. Belangrijk om te vermelden is dat er bij de berekening van de tegemoetkoming ook gekeken wordt naar draagkracht. Oftewel de hoogte van het inkomen en het eigen vermogen.  

Aanvragen van ondersteuning

De ondersteuning kan vanaf woensdag 10 maart aangevraagd worden via de intake van het team Participatie van de gemeente Hellendoorn. Dit team is op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer: 0548 - 630 215. Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen naar: gemeente@hellendoorn.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden