<p>Dennis en Annet poseren gewillig voor de camera, zodat ze mooi in de krant komen. En beiden waren net negatief getest, dus hoefden ze niet krampachtig afstand te houden.&nbsp;</p>

Dennis en Annet poseren gewillig voor de camera, zodat ze mooi in de krant komen. En beiden waren net negatief getest, dus hoefden ze niet krampachtig afstand te houden. 

(Foto: Ronald Reinders)
In de krant

‘Het was ontzettend leuk om te doen’

Iedereen die de sociale media goed in de gaten houdt, weet het allang: Annet Nikamp en Dennis van Dam schitteren in ‘We want more’. Voorrondes daar doen ze niet aan, ze stomen gelijk door naar de finale.

Nijverdal/Hellendoorn -
“Voor minder doen we het niet,” lachen Dennis en Annet. Het is maar gekkigheid, ze hebben niet echt meegedaan aan het programma, maar maakten deel uit van de publieksjury. “Ik zou zelf niet zo makkelijk meedoen met een talentenshow,” zegt Annet. “Alhoewel ik ‘We want more’ wel een goed format vindt, daar zou ik over nadenken.” Dennis knikt instemmend. “Meedoen aan een talentenshow kan goed en slecht uitpakken,” zegt hij. “Het mooiste is natuurlijk als je daar doorbreekt en veel optredens krijgt. Maar als het slecht gaat, kun je ook ineens helemaal uit de gratie liggen. Dan doe ik het toch liever op eigen kracht. In de jury zitten vind ik wel leuk, dat doe ik wel vaker.”

Creatief blijven

Zoals iedereen ondertussen wel weet hebben de entertainment en horecabranche het al een jaar erg zwaar en dat heeft de creatieve breinen van Annet en Dennis aan het werk gezet. Voor zover die al eens uitstaan... Omdat ‘We want more’ wel een mooi format heeft, informeerde Dennis naar de gang van zaken, met name ten aanzien van de jurering. Je weet tenslotte nooit hoe het balletje rolt. Naast de professionele jury met Ali B., André Hazes, Henk Poort, Trijntje Oosterhuis en Davina Michelle is er bij elke ronde een publieksjury actief. Honderd mensen uit heel Nederland stemmen mee of een kandidaat verder gaat of niet. Toen ze aan de halve finale toe waren, rinkelde Dennis’ telefoon en vroegen ze hem of hij wilde jureren. “Dat kwam me op dat moment niet echt goed uit, dus ik bedankte voor de eer. Ik vond het wel bijzonder dat ze erop terugkwamen. Voor de finale belden ze weer en die paste wél in mijn agenda. Mijn enige eis was dat Annet ook mee mocht doen en dat vonden ze alleen maar fijn. Ze wilden graag mensen die in de muziekwereld werkzaam zijn, omdat die er echt oor voor hebben.” “In de jury zaten heel verschillende mensen,” vult Annet aan. “Jong en oud, met diverse achtergronden. Eigenlijk net zoals de deelnemers, dat was ook een zeer gemêleerd gezelschap met verschillende muziekstijlen. Zelf houd ik wel van heel veel soorten muziek. Ik ben erg breed georiënteerd en zing zelf ook met veel liefde diverse stijlen.”

Publiciteit

En hoewel je als jurylid niet direct volop in de publiciteit komt, hebben Annet en Dennis zichzelf toch weer even in de kijker kunnen spelen. Ze lachen weer. “Ja, je ziet ons inderdaad wel in beeld, maar heel klein, op een schermpje achter een van de professionele juryleden. Als je niet weet waar we zitten, zie je ons waarschijnlijk niet eens,” zegt Annet. “Maar daar gaat het ook niet om,” vertelt Dennis verder. “Het was een mooie ervaring. Een kijkje achter de schermen van zo’n programma. Stel dat je nog eens overweegt mee te doen aan zo’n programma, dan weet je een beetje hoe het gaat, wat je kunt verwachten. Zo kun je een veel betere keuze maken.”

“Wat ik heel fijn vond, was dat ik in deze periode toch iets met muziek kon doen,” vult Annet aan. “We, mijn man en ik, zijn wel op alle mogelijke manieren bezig toch mijn muziek de wereld in te brengen, met live-streams, opnames, van alles, maar dat is niet hetzelfde als gewoon lekker optreden. Dat was dit natuurlijk ook niet, maar je bent even uit de bubbel, uit je eigen studio. Even in contact met andere mensen.”

Dat Dennis en Annet sowieso niet stil zitten, blijkt wel uit het feit dat ze beide aan een nieuwe single werken, die waarschijnlijk dit voorjaar uit gaan komen. ‘Het werk gaat gewoon door’, lijkt het wel. “Wij doen het in eigen beheer, dat wil zeggen Annet heeft haar eigen platenlabel en ik zit bij een label waar ik veel vrijheid heb en dat is voor ons heel belangrijk, die vrijheid. Dat is ook zo’n nadeel van groots doorbreken, vinden wij, dat je dan vaak vast zit aan zo’n groot, commercieel label. Natuurlijk hopen wij ook op die superhit, maar wij willen niet onze vrijheid daarvoor opgeven.” Dus tot ze weer groots mogen optreden zijn Annet en Dennis te volgen op hun sociale mediakanalen en draait hun creatieve brein op volle toeren.

De uitzendingen van ‘We want more’ beginnen op zaterdag 13 maart, bij RTL4. Wanneer de finale wordt uitgezonden wisten Annet en Dennis nog niet. Voor wie gaat kijken: Annet en Dennis zijn te vinden op de schermpjes achter André Hazes...

Annemieke van Ipenburg
Freelancer
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden