<p>Stef Hoekjen op de offici&euml;le persfoto. Een stoere uitstraling die perfect bij B&ouml;KKERS past. (Foto: Robert Westera)</p>

Stef Hoekjen op de officiële persfoto. Een stoere uitstraling die perfect bij BöKKERS past. (Foto: Robert Westera)

(Foto: Robert Westera)
In de krant

‘Dit is wel even anders dan lesgeven!’

Toen Hendrik Jan Bökkers bekend maakte dat zijn bandleden hun eigen weg gingen volgen, ging er een teleurgestelde zucht door muziekminnend Nederland. Of toch in ieder geval door Twente en Salland. Maar ze maken een doorstart en onze eigen Stef Hoekjen laat straks de drums van het podium trillen.

Nijverdal - “Dat was wel even kicken toen Hendrik Jan mij belde,” vertelt Stef. “Toen corona de wereld overnam en er voor mij niet veel meer te drummen viel, ben ik gaan kijken wat ik wel kon doen. Werkloos thuis zitten, zit niet echt in de aard van dit beestje. Om mij heen zag ik diverse collega’s op allerlei manieren online nummers coveren en dat ben ik ook gaan doen. Twee vrienden die van alles weten van filmen en geluid, hebben mijn drumsessies opgenomen en die heb ik op alle sociale mediakanalen geplaatst. Hendrik Jan zag mijn filmpjes en was onder de indruk van mijn drumkwaliteiten. Of, zoals hij het zei toen hij belde: ‘Jij kunt alderbastend goed drummen en wij zoeken een alderbastend goede drummer!’ Daar kon ik natuurlijk alleen maar op reageren met: ‘Nou dat treft, want ik zoek een alderbastend goede band!’,” zegt hij lachend. “En zo zit je ineens bij een gave band.”

Drumleraar

Stef studeerde zes jaar geleden af aan de Muziekopleiding van Deltion en is toen gelijk aan het werk gegaan als drumleraar. “Veel leerlingen gingen door naar het conservatorium, maar ik kon direct aan het werk bij de Pop Rock Factory en dat sprak mij meer aan. Daarnaast geef ik les bij Advendo en de Hellendoornse Harmonie. Mijn jongensdroom was natuurlijk spelen in een band en op pad gaan en die droom komt nu ook uit. Naast de optredens kan ik gewoon les blijven geven en dat vind ik wel heel fijn. De optredens zijn vooral in het weekend en lesgeven doe ik doordeweeks. Maar het is natuurlijk nog even afwachten hoe het precies gaat lopen. Als alles goed gaat, spelen we in ieder geval op Dauwpop. Ik hoop echt dat we binnenkort weer lekker los kunnen gaan, niets zo mooi als spelen op festivals en in zalen. Zeker nu met deze nieuwe band.”

Hoewel de band op Hendrik Jan na allemaal nieuwe muzikanten heeft, verandert er niet veel aan het repertoire. “Dit repertoire past bij de band, dat moet je niet ineens veranderen. Het geluid zal wel anders zijn, omdat elke muzikant nou eenmaal anders speelt. En er zit nu een toetsenist in de band, die was er hiervoor niet. Ach, het geluid was altijd al goed en dat wordt nu alleen nog maar beter.” En dat is wat Hendrik Jan zelf ook aangeeft in het officiële persbericht: ‘Vooropgesteld dat deze jonge honden allemaal steengoed zijn, wordt onze sound ook breder, dit geeft muzikaal nog meer mogelijkheden’. Stef is de enige muzikant uit de gemeente Hellendoorn, maar de samenstelling blijft wel een Twents/Sallands onderonsje met muzikanten uit Lemele, Den Ham, Olst en Heino. “En we repeteren in Raalte, mooi centraal voor ons allemaal.”

Annemieke van Ipenburg
Freelancer
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden