<p>Op zaterdag 6 maart kunnen alle jongeren van 12 tot 18 jaar meedoen met een online pubquiz. Geef je op en test je kennis!</p>

Op zaterdag 6 maart kunnen alle jongeren van 12 tot 18 jaar meedoen met een online pubquiz. Geef je op en test je kennis!

(Foto: eigen foto)
In de krant

‘Er komen al mooie ideeën voorbij’

Omdat steeds duidelijker wordt hoezeer jongeren en jongvolwassenen, meer dan andere groepen, lijden onder alle coronamaatregelen, komt de overheid met een steunpakket. Er is budget beschikbaar voor allerlei activiteiten die deze jongeren perspectief moeten bieden.

Hellendoorn - Binnen de gemeente Hellendoorn is Marian Freriks, bij velen wel bekend van de Wilgenweard, als ‘projectleider’ aangesteld. In nauwe samenwerking met Stichting De Welle en de gemeente is zij begonnen in kaart te brengen wat er allemaal al is voor de jongeren en waar zij echt behoefte aan hebben. “We hebben een enquête verstuurd, waarin we de jongeren vragen waar zij op dit moment vooral behoefte aan hebben. Wat de afgelopen weken al duidelijk is geworden, is dat ze veel behoefte hebben aan meer mogelijkheden om naar Place2Be te gaan, het jongerencentrum. Binnen alle corona-maatregelen kunnen we daar met acht jongeren samenkomen, wat ze in ieder geval voor een deel de zo nodige sociale contacten geeft. In real life, niet via een beeldscherm. We zijn al volop aan het kijken hoe we Place2Be vaker open kunnen stellen, maar dat is natuurlijk niet het enige dat we kunnen doen. Uit de eerste resultaten van de enquête blijkt dat jongeren het sporten in groepen missen. Daarvoor hebben we onder andere de sportverenigingen benaderd, om onderling activiteiten voor elkaar te verzorgen. Zolang er geen competitie is kun je op deze manier wat variatie bieden voor de teams. Daarnaast worden er activiteiten op alle gebieden van sport en cultuur georganiseerd vanuit de Welle. We kijken dus echt heel breed.”

Jongerenraad en pubquiz

Er is inmiddels een jongerenraad in het leven geroepen met tien enthousiaste jongeren variërend in leeftijd van 13 tot 23 jaar, die meebeslist over de activiteiten die georganiseerd gaan worden. Bovendien verzorgt deze jongerenraad zelf een aantal online activiteiten. “Op zaterdag 6 maart staat bijvoorbeeld de eerste online pubquiz voor 12 tot 18 jarigen op de agenda. Die wordt volledig door deze jongerenraad georganiseerd. Dat is toch geweldig!”

Aanmelden pubquiz kan op www.jonghellendoorn.nl.

Ook de kernen

Marian benadrukt dat ze voor jongeren in de hele gemeente bezig is. “Ik hoop dat er ideeën uit alle hoeken van de gemeente komen, dus ook uit alle kleinere kernen. In de meeste kernen heb ik wel contacten, die ik actief benaderd heb. We willen een zo breed mogelijk draagvlak creëren en hebben daarom ook intensief contact met bijvoorbeeld Humanitas, VluchtelingenWerk en organisaties voor mantelzorg. En er zijn waarschijnlijk ook wel sportverenigingen die van jongeren horen wat ze graag willen doen.”

Niet alles mogelijk

“Wat nu kan voeren we zo snel mogelijk uit en alle mooie ideeën die binnenkomen, maar waar we nog niets mee kunnen bewaar ik zorgvuldig. Die komen op een ander moment zeker nog van pas. Er zit wel een zekere druk achter, want heel veel tijd hebben we niet gekregen. Ik zou daarom wel van de daken willen schreeuwen ‘JONGEREN LAAT JE HOREN!’. Ik hoop echt dat we ze allemaal kunnen bereiken en dat broodnodige perspectief kunnen bieden.”

Jeugdpakket corona

...is bedoeld om jongeren in deze periode meer perspectief te bieden en te voorkomen dat ze in isolement of eenzaamheid verzeild raken. Geef al je goede ideeën en waar je behoefte aan hebt door aan Marian via jeugdpakketcorona@hellendoorn.nl.

Annemieke van Ipenburg
Freelancer
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden