Foto:

Buurtbussen Twents gaan (grotendeels) weer rijden

Vrijwel alle buurtbussen in Twente gaan weer rijden. De bussen zijn dankzij enkele technische aanpassingen coronaproof ingericht en de vrijwillige buurtbuschauffeur zijn enthousiast om weer de weg op te gaan nu er versoepelingen door de overheid zijn aangekondigd. 

Ook is de servicewinkel van Twents op het busstation Enschede vanaf 3 maart op afspraak te bezoeken.

De volgende buurtbussen rijden weer vanaf 3 maart:

513 Nijverdal - Raalte

525 Aalderinkshoek

530 Borne Bornsche maten

531 Borne Stroom Esch

532 Borne Letterveld

592 Weerselo - Borne

594 Den Ham - Nijverdal

596 Ootmarsum - Denekamp

597 Nijverdal - Hellendoorn

599 Rossum - Ootmarsum

Buurtbus 506 (Boekelo) rijdt weer vanaf 8 maart en reizigers kunnen vanaf 15 maart weer gebruik maken van TwentsFlex (Rijssen - Holten).

Nog niet alle buurtbussen rijden

Buurtbussen 505 (Hogeland), 508 (Enschede Zuid), 591 (Tubbergen - Bruinehaar), 593 (Oldenzaal - De Lutte) en 595 (Haaksbergen - Buurse) rijden voorlopig nog niet. De buurtbussen worden gereden door vrijwilligers. Sommige chauffeurs vallen in de risicodoelgroep en wachten op dit moment liever nog even met rijden tot de situatie rondom corona verbetert. Voor de buurtbusverenigingen en Keolis staat de gezondheid van chauffeurs en passagiers voorop. Zij hebben dan ook begrip voor deze keuze.

Updates over de buurtbussen in Twente en welke bussen weer rijden zijn te vinden op de website twents.nl/buurtbus. Alle ritten van de buurtbussen die rijden zijn verwerkt in de reisplanner. Plan je reis voor vertrek voor de juiste vertrektijden en een actueel reisadvies.

Servicewinkel

Vanaf woensdag 3 maart is de servicewinkel van Twents op busstation Enschede op afspraak te bezoeken. Een afspraak inplannen kan vanaf maandag 1 maart via de Klantenservice op de volgende manieren: Via de chatfunctie op de website; Via social media (persoonlijk bericht op Facebook of Twitter); Telefonisch via 088 – 033 1360.

De overheid heeft op 12 december iedereen opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te blijven en niet onnodig op pad te gaan. Dit is tijdens de laatste persconferentie herhaald. Dit betekent dat deze oproep ook geldt voor het OV: reis alleen als het noodzakelijk is. Ook is het dragen van een mondkapje in de (buurt)bus, bij de bushalte en op het station verplicht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden