Foto:

Paasgroetactie Raad van Kerken Nijverdal-Hellendoorn

Pasen, het feest van de hoop, is voor de Raad van Kerken een belangrijk moment om aandacht te vragen voor een groot aantal gezinnen en alleenstaanden, die leven in moeilijke omstandigheden. Uit bewogenheid met deze mensen en om hen een hart onder de riem te steken is door de Raad besloten een Paasgroetactie te organiseren. 

Aangezien de Raad bij het organiseren van de Paasactie (nog steeds) wordt geconfronteerd met een groot aantal coronabeperkingen, ontvangen de gezinnen dit jaar niet het bekende Paasbrood als groet, maar een speciaal ontworpen enveloppe met daarin: een paasgroet, een waardebon en een zoete attentie. Middels de waardebon wordt het minimagezin in de gelegenheid gesteld om zelf, naar eigen keuze, een paasinkoop bij een supermarkt in Nijverdal of de Kruidenwijk te doen.

De Raad hoopt, dat veel inwoners van onze gemeente op eigen initiatief dit  voorbeeld gaan volgen en een Corona verantwoorde Paasgroet brengen aan een familielid, buur of een onbekende, als teken van medeleven en als ruggensteun. Een klein gebaar kan al veel betekenen voor een ander. 

Bij het organiseren van de Paasgroetactie wordt de Raad van Kerken geholpen door de diverse plaatselijke Diakonie- en Caritasinstellingen, het Trefpunt Minima, Stichting Hulpfonds Hellendoorn, Vluchtelingwerk Hellendoorn-Nijverdal, Thuiszorg Noord West Twente, Stichting Voedselbank Hellendoorn, Stichting BOOM en Stichting Naobers voor Naobers.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden