Tasjes met inhoud voor kinderen minimagezinnen


Foto:

Tasjes met inhoud voor kinderen minimagezinnen

Nijverdal - Voor dit jaar hebben Noabersvoornoabers in samenwerking met Trefpunt minima een aantal momenten bedacht om tasjes rond te brengen aan kinderen in diverse leeftijdscategorieën. Dit zijn kinderen die uit gezinnen komen die het niet zo breed hebben. Zo’n extraatje is vaak een superleuke verrassing. 

Dit is vorig jaar zo goed bevallen. De blijde gezichten bij het rondbrengen zijn goud waard.

Vorig jaar heeft de ABN AMRO foundation tweemaal een tasjesmoment gesponsord, hierdoor kon men ze extra goed vullen. Ook dit jaar zijn ze bereid nog een keer te sponsoren.

Samen met diverse ondernemers uit de gemeente Hellendoorn kan men weer een heel mooi pakket van maken. Eén ondernemer was dermate enthousiast dat hij behoorlijk sponsorde. Dit betekent dat men samen met het bedrag van de ABN AMRO foundation nu al tweemaal een tasjesmoment klaar heeft. 

Dankzij een goede herverdeling zit er in alle tasjes ongeveer evenveel. En kan men in de voorjaarsvakantie (kinderen 0-5 jaar) en meivakantie (kinderen 6-10 jaar) in totaal zo’n honderdzestig gezinnen blij maken.

Het thema dit jaar is ‘lezen is een feest.’ 

Men is flink aan het sparen geweest en heeft een mooie boekenverzameling voor deze twee groepen. In elk tasje zit een boek. Dit om het lezen te promoten en om te laten zien, dat samen lezen ook heel leuk kan zijn. Ook hoopt men dat kinderen hierdoor een nieuwe hobby, genaamd: lezen, ontdekken. In de tassen zitten daarnaast nog een aantal knutselspullen, iets te snoepen en iets van persoonlijke hygiëne.

Daarnaast hoopt Noabersvoornoabers dat men eind april/ begin mei weer een  gratis kledingbeurs kan houden voor mensen die bekend zijn en voor mensen die bij de Voedselbank lopen. Zij krijgen te zijner tijd een uitnodiging.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden