Nieuw energieloket voor inwoners Gemeente Hellendoorn

Nieuw energieloket voor inwoners Gemeente Hellendoorn

Inwoners van de gemeente Hellendoorn kunnen voor gratis en onafhankelijk advies over verduurzamen van hun woning terecht bij het energieloket van de gemeente: Duurzaam Bouwloket. Het energieloket is te vinden op een nieuwe website, namelijk www.duurzaambouwloket.nl/hellendoornDuurzaam bouwloket is een onafhankelijke en professionele partij, waar inwoners terecht kunnen met al hun vragen over duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing, energie opwekken en subsidie- en financieringsregelingen. Ook kunt u via deze website in contact komen met de wooncoaches van Duurzaam (t)huis Twente.

Waarom deze samenwerking?

De samenwerking met het Duurzaam Bouwloket is tot stand gekomen omdat energiebesparing en duurzaamheid door steeds meer mensen wordt opgepakt en ook steeds hoger op de politieke agenda staat. Als gemeente zetten wij in op energiebesparing. Woningbezitters willen we hierbij zo goed mogelijk ondersteunen. Woningeigenaren die al veel energiebesparende maatregelen hebben genomen zetten steeds vaker stappen richting een aardgasvrije woning. Via Duurzaam Bouwloket kan iedereen advies inwinnen die (de eerste) stappen wil zetten naar het aardgasvrij maken van een woning. Maar iedereen kan ook nu al stappen zetten om energie te besparen en een huis energiezuiniger te maken. Door slimme maatregelen te nemen die passen bij een woning en situatie, maatregelen waar eigenaren en bewoners direct van profiteren en die zorgen voor een comfortabeler huis en lagere energiekosten.

Wat kunnen inwoners verwachten?

Op de website www.duurzaambouwloket.nl/hellendoorn is alle informatie te vinden over energiebesparende maatregelen, een stappenplan naar een aardgasvrije woning, subsidie- en financieringsregelingen en betrouwbare bedrijven die de maatregelen uit kunnen voeren. Ook vinden inwoners er informatie over lokale (inkoop)acties en de mogelijkheid voor een persoonlijk adviesgesprek aan huis door een wooncoach.

Vragen of advies van een wooncoach?

Woningeigenaren die vragen hebben of advies kunnen gebruiken, kunnen contact opnemen met de helpdesk waar onafhankelijke adviseurs op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur per mail bereikbaar zijn via info@duurzaambouwloket.nl of telefonisch via 072 – 743 39 56. Een persoonlijk adviesgesprek op maat met een de wooncoaches uit de gemeente Hellendoorn kan gepland worden via 088-18 50 130 of info@duurzaamthuistwente.nlVanwege corona houden de wooncoaches een telefonisch spreekuur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden