Lokaal Hellendoorn verbaasd over ruimtegebrek nieuwe school

Lokaal Hellendoorn verbaasd over ruimtegebrek nieuwe school

Hellendoorn - Evenals het CDA verbaast Lokaal Hellendoorn zich erover dat Stichting Speciaal Onderwijs Twente en Oost Gelderland (Sotog) de noodklok luidt over het tekort aan ruimte in de net nieuwgebouwde VSO-school.

In het verleden heeft men aangegeven dat bouw van een nieuwe school aan de Luttenbergerweg onwenselijk was, aangezien men wist dat de Reggesteynlocatie aan de Willem de Clerqstraat vrij zou komen. Volgens Annemarie Dubbink van Lokaal Hellendoorn een mooie centrale locatie met een veiliger verkeertoegang dan aan de Luttenbergerweg. “Het zorgvuldig en duurzaam omgaan met gemeenschapsgeld is voor Lokaal Hellendoorn een groot goed en nieuwbouw aan de Luttenbergerweg was niet noodzakelijk. Helaas stonden het college en de meerderheid van de gemeenteraad niet open voor deze optie.”

Inmiddels blijkt dat er nu al een tekort is aan ruimte terwijl recent nog andere gebouwen op het terrein verkocht zijn. Het goede onderwijs op de VSO-school zal ongetwijfeld de reden zijn van groei.

“Wij vragen ons echter af of we als gemeente verantwoordelijk willen en moeten zijn voor huisvesting van leerlingen uit een groot voedingsgebied en of schaalvergroting het onderwijs ten goede komt,” zegt Dubbink. “Ook vraagt Lokaal Hellendoorn of er gekeken kan worden naar de schoolgebouwen die leeg komen door de fusie van ‘t Heem en De Peppel en natuurlijk (opnieuw) de Willem de Clerqstraat-locatie.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden