Nieuwe tandartspraktijk voor Kruidenwijk


<p>Marc Kollenhof bij een van de grote kunstwerken in zijn praktijk. Kunst speelt een belangrijke rol in zijn leven en het was heel vanzelfsprekend dat hij zijn praktijk daarmee zou opvrolijken. (Foto: Jan Broekman)</p>

Marc Kollenhof bij een van de grote kunstwerken in zijn praktijk. Kunst speelt een belangrijke rol in zijn leven en het was heel vanzelfsprekend dat hij zijn praktijk daarmee zou opvrolijken. (Foto: Jan Broekman)

(Foto: Jan Broekman)
In de krant

Nieuwe tandartspraktijk voor Kruidenwijk

Na jaren komt er weer een tandartspraktijk in de Kruidenwijk. De tandarts Marc Kollenhof opent medio februari samen met zijn vrouw de ‘Kruidenhof’, op het Kuperserf. De afgelopen maanden is er hard gewerkt het pand om te bouwen tot een ‘state of the art’ tandartspraktijk.

Nijverdal/Hellendoorn - Nico van Houten is al dertig jaar een vaste waarde in Hellendoorn. Zijn kleine praktijk aan huis groeide uit tot een drukke praktijk midden in het dorpscentrum, waar hij alle tandheelkundige behandelmogelijkheden aanbood. Om deze tandheelkundige zorg in de toekomst te kunnen blijven garanderen én in te spelen op de nieuwste tandheelkundige technieken en veranderende wet en regelgeving omtrent praktijkvoering, besloot Nico zijn praktijk over te dragen aan Marc.

Geen tandarts

“Na jaren mijn eigen praktijk te hebben gehad, werkte ik de laatste jaren als zelfstandige bij diverse praktijken,” vertelt Marc. “Afgelopen jaar heb ik, net als veel andere mensen, nagedacht over wat ik echt wilde. Samen met mijn vrouw. We wilden het liefst weer een eigen praktijk, in een kleinere plaats. Tijdens onze zoektocht kwamen we in Nijverdal en Hellendoorn terecht. We wisten natuurlijk welke tandartsen hier gevestigd zijn en ook dat er in Hellendoorn twee tandartsen binnen vijf jaar de pensioengerechtigde leeftijd bereiken. Wat ons erg verbaasde, was dat er in de Kruidenwijk geen tandartspraktijk is. Er zit een mooi medisch centrum, maar geen tandarts. En dat met een doelgebied van zo’n 8500 mensen!”

Toen Marc met Nico in gesprek kwam om de praktijk over te nemen, werd al snel duidelijk dat de huidige praktijkruimte van Nico te weinig ruimte bood. De lege panden op het Kuperserf en de potentiële doelgroep in de Kruidenwijk maakten de beslissing daar de nieuwe praktijk te vestigen makkelijk.

Technische hoogstand

Marc en Nico passen in de praktijk de nieuwste technieken toe. “Mensen hoeven bijvoorbeeld niet meer te ‘happen’, alles gaat digitaal. Ik ben gespecialiseerd in wortelkanaalbehandelingen (endodontologie), waarbij ik bijvoorbeeld gebruik maak van een microscoop. Nico is gespecialiseerd in implantaten. Drie jaar geleden begon ik de Verwijspraktijk voor Endodontologie en Implantologie Twente (VEIT). Andere tandartsen verwijzen mensen hier naar door voor specialistische behandelingen. Omdat je daar zeer geavanceerde apparatuur voor moet hebben, kan niet elke praktijk dat zelf doen.”

Goede ervaring

De beide tandartsen hopen dat de mensen die nu bij Nico in de praktijk komen dat als zo prettig ervaren, dat ze meegaan naar de nieuwe praktijk. “De Kruidenhof is goed te bereiken, we zitten praktisch naast de Jumbo. Het is echt een prettige locatie en we hebben er een prachtige praktijk van gemaakt. Er zijn vier behandelkamers en de praktijk voldoet helemaal aan de eisen van deze tijd. Niet alleen qua apparatuur, ook milieutechnisch. We werken zo ‘groen’ mogelijk. Geen verwarming op gas, bijvoorbeeld, maar door middel van infraroodpanelen.”

De Kruidenhof is zeker een aanwinst voor de Kruidenwijk en het is mooi dat er weer een leeg pand gevuld is.

Hoe de opening van de praktijk eruit zal zien en wanneer die precies gaat plaatsvinden kunnen de heren nog niet met zekerheid zeggen. Door de diverse corona-maatregelen is niets meer zeker. Groots zal het daarom niet worden, maar ze laten het niet onopgemerkt voorbij gaan. Zeker is wel dat de deuren vanaf half februari open gaan voor alle patiënten die een afspraak hebben staan.

Nieuwe inschrijvingen

In de nieuwe praktijk hebben Marc en Nico volop ruimte voor nieuwe inschrijvingen. Iedereen die vanaf half februari graag in de Kruidenwijk naar de tandarts wil, kan zich nu al inschrijven.

Aanmelden kan via info@tpkruidenhof.nl.

Annemieke van Ipenburg
Freelancer
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden