‘Natuurlijk gaan we carnaval vieren!’


<p>Twan en Ramon doen niets liever dan heerlijk carnaval vieren, maar nemen dit jaar toch een klein stapje terug. Om alle activiteiten corona veilig te houden hebben ze natuurlijk gepersonaliseerde mondkapjes...</p>

Twan en Ramon doen niets liever dan heerlijk carnaval vieren, maar nemen dit jaar toch een klein stapje terug. Om alle activiteiten corona veilig te houden hebben ze natuurlijk gepersonaliseerde mondkapjes...

(Foto: )
In de krant

‘Natuurlijk gaan we carnaval vieren!’

Nu de Gagelkealtjes het carnaval in Nijverdal vorig jaar eindelijk echt goed op de kaart hebben gezet, denken ze er niet over dit jaar géén carnaval te vieren. Waar diverse andere verenigingen het dit jaar voor gezien houden, is hun trein vol op stoom.

Nijverdal - “We gaan er gewoon een prachtig feest van maken, dat zijn we onze achterban wel verplicht,” zegt Prins Twan vol enthousiasme, terwijl adjudant Ramon instemmend knikt. “Vorig jaar barstten we bijna uit onze voegen, zowel tijdens het kindercarnaval als ‘s avonds tijdens het volwassenen carnaval. Zoveel mensen die gezellig mee kwamen feesten, dat hebben we al heel lang niet meer gehad. Dan kunnen we niet dit jaar ineens niets van ons laten horen.” “Het liefst willen we natuurlijk carnaval vieren zoals vorig jaar,” zegt Ramon. “Met een groots feest en optocht met de scholen. Maar dat kan dit jaar niet. Daarom hebben we ook besloten dat Twan prins blijft en ik adjudant, dat is echt uniek in de carnavalswereld, dat iemand twee jaar prins of adjudant is.”

“Wij hebben dat niet samen besloten, maar het is door de voltallige raad besloten,” voegt Twan toe. “Niet dat mensen denken dat wij zoiets besluiten, omdat we zo graag nog wat langer prins en adjudant willen zijn. Niet dat we het erg vinden...” De heren kijken elkaar lachend aan. Misschien moeten deze heren maar gewoon altijd prins en adjudant blijven. Ze zijn duidelijk goed op elkaar ingespeeld, hebben allebei het echte carnavalsbloed en zetten zich voor een dikke 200% in voor het carnaval in Nijverdal.

“Nee, maar zonder gekheid, we hebben dit besloten omdat we niet iemand willen vragen prins te worden voor een carnaval dat er niet is. En zo zit je dan toch met wat mensen bij elkaar, net na de zomer, toen het nog mocht, en komen de ideeën los over wat we wel kunnen doen. Om de binding met onze achterban te houden, zijn we op het idee gekomen een lekker biertje te (laten) maken, zodat iedereen thuis, via een online verbinding toch carnaval kan vieren. In goed overleg heeft de Black Baron voor ons een smakelijk ‘weizenbiertje’ gebrouwen: Gagelgenot!”

Polonaise

Omdat niet iedereen genoeg huisgenoten heeft voor een goede polonaise tijdens het carnavalsweekend besloten de Gagelkealtjes een online bingoshow te houden. “Dat doen we in samenwerking met Martijn van DJvoorJou en ToiToi. En natuurlijk de nodige sponsoren, zoals Bakkerij Lorkeers, Aanstoot Fietsen, Novus Forma, Super Coop Leon Haanstra, Expert Doornenbal, Mulder Makerlaardij en Auto Aaltink. Zonder deze mensen en natuurlijk de media was dit allemaal niet mogelijk. Daar zijn we iedereen echt enorm dankbaar voor.” De online bingoshow vindt plaats op vrijdag 12 februari, vanaf 20.00 uur. Aanmelden kan vanaf zaterdag 23 januari via een link op de facebook- en instagrampagina van de Gagelkealtjes. Het belooft een gezellige avond met prachtige prijzen te worden, dus zorg dat je er bij bent! Prins Twan en adjudant Ramon komen waar mogelijk de prijzen ‘s avonds nog rondbrengen. Op een corona veilige manier natuurlijk!

“Op zaterdag 13 februari hopen we een activiteit op het Dunantplein te kunnen doen, maar daarover vertellen we meer als we zeker weten dat het doorgaat. Voor zondag 14 februari, Valentijnsdag, hebben we sowieso een heel ludieke actie. Iedereen kan vanaf vrijdag 22 januari bij bakkerij Lorkeers een heerlijke Valentijns-ontbijt/brunchbox bestellen, die wij dan, op Valentijnsdag, op onze eigen, creatieve manier komen bezorgen.”

Annemieke van Ipenburg
Freelancer
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden