Waslabels steeds populairder [aangeboden door Dutch Label Shop]


Foto:
aangeboden door Dutch Label Shop

Waslabels steeds populairder

De populariteit van waslabels neemt steeds sneller toe bij ondernemers. Bedrijven lijken waslabels vaker te gebruiken als toevoeging aan een kledingstuk. Waar we waslabels kennen als praktische toevoeging aan een product lijkt dat dus tegenwoordig niet meer het enige doel.

Waarvoor gebruiken we waslabels

Waslabels kennen we dus als kledinglabel dat beschrijft hoe je kleding gewassen, of verzorgt moet worden. Het lijkt voor sommige mensen misschien niet belangrijk, maar deze informatie kan een hoop geld besparen. Door je kleding optimaal te wassen en te verzorgen zorg je er namelijk voor dat de kleding langer meegaat. Aangezien kleding soms erg duur kan zijn kan het nogal schelen dat je er minder van hoeft te kopen in een jaar. Daarbij kan een kledinglabel ook aangeven of het kledingstuk duurzaam is geproduceerd. Een waslabel is als het ware een handleiding voor jouw kledingstuk. 

Persoonlijke waslabels

Deze praktische kant is tegenwoordig dus niet meer het enige nut van een waslabel. Ondernemers gebruiken de labels namelijk ook als marketing product. Waarom kunnen waslabels namelijk niet mooi én praktisch zijn? Een waslabel kan tegenwoordig helemaal zelf ontworpen worden bij Dutch Label Shop, waardoor ondernemers steeds vaker creatieve uitingen bedenken. Door een waslabel te voorzien van een persoonlijke boodschap zien klanten dat bij het produceren van de kleding tot in detail is nagedacht over het uiterlijk. Hiermee creëren ondernemers het gevoel dat een klant een exclusief product draagt dat er schitterend uitziet. Het gaat zelfs niet alleen om een gevoel, maar het is ook gewoon feitelijk zo. Ook de kwaliteit van een waslabel wordt steeds belangrijker. In het verleden trokken mensen waslabels direct uit een kledingstuk, omdat het simpelweg niet lekker zat. Tegenwoordig voel je de waslabels niet eens meer zitten. Niet onbelangrijk, want je wilt wel dat je kledingstuk zo goed mogelijk verzorgd wordt. 

Duurzame waslabels

Je zou het misschien niet verwachten, maar waslabels dragen ook bij aan de verduurzaming van de wereld. Zoals je inmiddels weet tonen waslabels steeds vaker of een kledingstuk duurzaam is geproduceerd. Dat is al een begin, maar het is niet alles. Want een waslabel zorgt namelijk ook op een andere manier voor een duurzamere wereld. Door de instructies op een waslabel na te leven zorg je er namelijk voor dat jouw kledingstuk veel langer meegaat. Je hoeft minder vaak kleding te kopen, waardoor jouw kledingstuk een veel duurzamer product wordt. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden