Foto:
Sport

Olympisch turntalent in Nijverdal

Nijverdal - De bekendste turnsters van de wereld kwamen 21 november in actie in sporthal de Kruidenwijk in Nijverdal. Nu de reguliere wedstrijden niet door kunnen gaan, is er een wedstrijd gehouden voor de turnsters van de B-selectie van G.V. Fysion Nijverdal. 

De meiden kwamen onder de naam van topturnsters uit voor negen verschillende landen. In teams van twee of drie probeerden ze hun oefeningen zo netjes mogelijk te turnen en voor hun land een medaille te winnen. Maar wat eigenlijk belangrijker was dan de medaille, de turnsters konden eindelijk laten zien waar ze zo hard op hebben getraind. 

Vanuit huis kon het publiek de wedstrijd volgen via een livestream. De meiden hebben elkaar erg goed aangemoedigd. Er werd ook gejuicht voor turnsters uit een ander team die een moeilijk element haalden, want eigenlijk voelt deze turngroep als één groot team. 

Helaas ging er ook wel eens wat niet zoals gepland, maar dat gebeurt zelfs bij olympische turnsters. 

De wedstrijd laat goed zien waar de turnsters staan en geeft motivatie om nieuwe doelen te stellen. Het was een erg gezellige middag en de trainsters, juryleden en het publiek thuis, hebben genoten van het mooie turnen van alle meiden. 

De volgende teams mochten een medaille mee naar huis nemen; Julia Koldewé en Linde Vliek (derde plek, team Roemenië), Amber Hoentjen en Jasmijn Besten (tweede plek, team Australië) en Marit Pultrum en Malou Blaauwgeers (eerste plek, team Rusland).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden