<p>Om deze bokaal strijden zaterdag zo&#39;n 2000 trouwe bezoekers van diverse horecagelegenheden in Nijverdal. Wie wordt de slimste Nijverdaller? (Foto: Johannes Wassenaar)</p>

Om deze bokaal strijden zaterdag zo'n 2000 trouwe bezoekers van diverse horecagelegenheden in Nijverdal. Wie wordt de slimste Nijverdaller? (Foto: Johannes Wassenaar)

(Foto: Johannes Wassenaar)

Horeca slaat handen ineen: wie wordt de slimste Nijverdaller?

Werkeloos thuis zitten gaat de meeste mensen niet zo goed af. Zeker niet als ze normaal gesproken van feest naar evenement gaan en mensen de avond van hun leven laten beleven. Het team van ‘DJ voor jou’ vindt het maar niks dat ze niet lekker bij de horeca in Nijverdal kunnen draaien en bedacht een activiteit om die horeca een hart onder de riem te steken.

Door Annemieke van Ipenburg

Nijverdal - Zaterdag 14 november kun je meedoen aan een online quiz, via een van de deelnemende horecabedrijven. Een prachtig concept. Je koopt een quizticket bij jouw favoriete bar/restaurant en steunt daarmee die specifieke zaak. Nog mooier: je koopt een heel arrangement. De mogelijkheden lopen uiteen van wat eenvoudige borrelhapjes of alleen een drankje tot een compleet pakket met warme en koude hapjes en een wijntje of (speciaal) biertje. En uit het aanbod blijkt dat niet alleen de horeca zo een steuntje in de rug krijgt. Er ontstaan mooie samenwerkingen tussen horeca en detailhandel. Zo hebben Murphy’s en Renata’s delicatessen bijvoorbeeld hun krachten gebundeld. Hartverwarmende saamhorigheid in deze vreemde tijden en weer een gezellige avond voor iedereen.

“We wilden iets terug doen voor de horeca,” vertelt Martijn van DJ voor jou. “Na wat brainstormen kwamen we op het idee van deze quiz. Het is een soort ‘weet ik veel’. Je kunt alleen meespelen via een speciale app en er zijn diverse rondes met vragen, bijvoorbeeld over Nijverdal, Nijverdal in coronatijd, feesten, maar ook algemene kennisvragen over bijvoorbeeld rekenen of aardrijkskunde. Per meerkeuzevraag krijg je ongeveer drie seconde om te antwoorden, dus het antwoord opzoeken is er niet bij.” Hij lacht. “Bovendien kom je niet meer in de app als je er uit gaat.”

De quiz is echt ‘serious business’ want naast de eer, spelen de deelnemers om een grote bokaal. “Die is wel 60 cm hoog,” gaat Martijn verder. “Er moest natuurlijk wel echt iets op het spel staan. We gaan er een geweldige avond van maken. DJ Lars doet de presentatie en ik zorg ervoor dat iedereen het echt beleeft in de woonkamer. We gaan ongeveer anderhalf quizzen en dan door met een gezellige afterparty!”

Er kunnen maximaal 2000 mensen meedoen. “Dat lijkt heel veel, maar er zijn al veel tickets verkocht, dus ik zou niet te lang wachten met het kopen van je ticket. En natuurlijk alle andere benodigdheden voor de ultieme beleving.”

Deelnemende horeca

De horeca die meedoen aan de ‘Slimste Nijverdaller’ zijn De Budde, Murphy’s, In de Gauwe Geit, Toi Toi, Uncle Sam, N-Joy, de Gulle Goedzak en de Kachel. Kijk snel op hun eigen websites of socials welke heerlijke pakketten zij in de aanbieding hebben en koop een ticket!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden