Foto: RalphDeRozario

Kaliber Kunstenschool biedt alle lessen en cursussen coronaproof aan

Nijverdal - Kaliber biedt alle lessen nu coronaproof aan. Men werkt volgens de richtlijnen en de locaties zijn hier dan ook helemaal op ingericht met speciale looproutes. Ook zijn er aanpassingen in de lokalen zoals spatschermen en reinigingsmiddelen.

Nu alle horeca dicht is en men nog maar weinig leuks kan doen, is dit juist het goede moment om aan iets nieuws te beginnen! Altijd al een muziekinstrument willen spelen of op het podium willen staan? Er is geen betere tijd om een nieuwe hobby op te pakken dan in deze periode. Bij Kaliber kan iedereen terecht voor lessen muziek, zang, dans, theater, beeldende kunst en nieuwe kunstvormen. Men biedt diverse workshops, kennismakingslessen en cursussen voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Dwarsfluitdocent Brigitte de Leeuw over de lessen in de coronaperiode: “We volgen alle richtlijnen en op deze manier kunnen alle lessen veilig doorgaan. Door middel van de schermen kunnen we toch nog dichter bij elkaar zitten en echt samen muziek maken. Voor leerlingen die niet naar locatie kunnen komen bieden we de lessen online aan. Bij deze online lessen merk ik dat de leerlingen sneller een vraag stellen en minder afwachtend zijn, hier leren ze ook van.”

Maar hoe doen ze dat dan, corona-proof lesgeven? Bij het rondlopen in de gebouwen van Kaliber zijn mondkapjes verplicht voor iedereen boven de 13 jaar. De docenten dragen zelfs hele vrolijke Kalibermondkapjes! In de les mogen de mondkapjes af. Men houdt 1,5 meter afstand tot andere leerlingen, de docent en overige bezoekers of medewerkers. In de lokalen waar blaasinstrumenten bespeeld worden of gezongen wordt, hangen speciale spatschermen tussen jou en de docent. Op diverse plekken in de gebouwen kan men de handen desinfecteren. Als laatste is er ook nog steeds de mogelijkheid om thuis online les te krijgen! Dus zit je in een risicogroep of vind je het niet prettig om naar locatie te komen, dan kun je ook online een proefles volgen.

Ook graag creatief of muzikaal bezig zijn? Kom dan langs voor een gratis proefles. Kijk op www.kaliberkunstenschool.nl/cursusaanbod voor al het aanbod of bel naar 088-4868700 voor meer informatie over de lessen en mogelijkheden.

Meer berichten