CDJA Overijssel vreest verslechterde treinverbinding naar Amsterdam


Foto:

CDJA Overijssel vreest verslechterde treinverbinding naar Amsterdam

CDJA Overijssel, de jongerenorganisatie van het CDA, maakt zich zorgen over het voornemen van het kabinet om de Intercity van Amersfoort naar Amsterdam Centraal te schrappen. ‘’Dit besluit van de staatssecretaris heeft consequenties voor Deventer en Twente. Op deze wijze leveren we in op kwalitatief goed openbaar vervoer’’concludeert Marc Smellink, voorzitter van CDJA Overijssel.

De drukke verbinding tussen Amsterdam en Twente valt weg als gevolg van een besluit van staatssecretaris Van Veldhoven en de Metropool Regio Amsterdam. Deze keuze is gemaakt om het openbaar vervoer van Schiphol via Amsterdam naar Almere en Lelystad te verbeteren. ‘’Veel inwoners van verschillende provincies, regio’s en gemeenten zullen consequenties ervaren, maar zijn niet betrokken bij dit besluit’’, zegt Smellink. ‘’De verwachting is dat treinreizigers vanuit Overijssel niet alleen langer onderweg zijn, ook blijven drukke treinen in de spits een probleem.’’

Dagelijks maken honderden studenten en andere reizigers gebruik van de directe intercity. CDJA Overijssel roept gemeenten en de provincie op om bij Van Veldhoven aan te dringen om het besluit op te schorten. ‘’De voor- en nadelen van de verschuiving in de dienstregeling is nog niet te overzien, dit besluit is te snel genomen’’, vinden de jonge CDA’ers.

Naast CDJA Overijssel steunen provincie Utrecht, gemeenten Amersfoort, Apeldoorn, Deventer en reizigersorganisatie Rover de oproep om het openbaar vervoer naar de hele Randstad op peil te houden. ‘’Een goede bereikbaarheid blijft van belang, met name voor forenzen en studenten die wonen in de provincie en werken of studeren in het westen’’, aldus Smellink.

Meer berichten