Koninklijke onderscheiding voor Frits Bentsink


Foto: Kanselarij der Nederlandse Orden

Koninklijke onderscheiding voor Frits Bentsink

Nijverdal - Frits Bentsink (84) uit Nijverdal heeft donderdag 8 oktober een koninklijke onderscheiding voor zijn jarenlange vrijwillige inzet voor Stichting De Welle, de welzijnsorganisatie voor ouderen in de gemeente Hellendoorn. Dit gebeurde door burgemeester Anneke Raven, tijdens een familiaire bijeenkomst in de raadzaal in het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal.

Bentsink is iemand met een groot hart voor de medemens en voor de Hellendoornse samenleving. In zijn werkzame leven was de heer Bentsink veertig jaar lang in functie bij de toenmalige gemeentepolitie Hellendoorn. Eerst als agent en als laatste als Chef Justitiële dienst/Recherche. Na zijn pensionering heeft de heer Bentsink zich onbaatzuchtig ingezet voor de samenleving door diverse vrijwilligerswerkzaamheden te doen voor onder andere Stichting De Welle, de welzijnsorganisatie voor ouderen in de gemeente Hellendoorn. Hij vervoerde jarenlang voor De Welle ouderen van en naar het ziekenhuis. Ook begeleidde hij ouderen met het wegwijs maken met computers.

Bentsink bundelde zijn tips voor ouderen en verkocht deze voor goede doelen in de gemeente. De opbrengst ging onder meer naar de destijds afgebrande Molukse kerk in Nijverdal en naar de hospices in de gemeente. Samen met zijn echtgenote heeft decorandus voor De Welle een kaartclub opgericht, die nog altijd een groot succes is.

Hij heeft jarenlang festiviteiten, speciale gebeurtenissen en de infrastructuur van Nijverdal gefotografeerd. Dit als aanvulling op oude cultuurhistorische foto’s van de gemeente Hellendoorn. Deze foto’s, waarvoor veel belangstelling is, verkocht hij op cd en usb-stick. Ook de opbrengst hiervan ging naar goede doelen.

Bij Koninklijk besluit is Bentsink benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Meer berichten