Praktijkdag voor leerlingen Reggesteyn


<p>Een aantal leerlingen kreeg instructie van de docent bij het vellen van een dode boom.</p>

Een aantal leerlingen kreeg instructie van de docent bij het vellen van een dode boom.

(Foto: )

Praktijkdag voor leerlingen Reggesteyn

Rijssen/ Nijverdal - ‘Meneer! Meneer! Er ligt nog een lijk achter het huisje!’ schreeuwen een paar leerlingen. Docent Mulder loopt met pretogen naar hen toe, op zoek naar ‘het lijk’. De leerlingen lachen als hij met grote stappen aan komt lopen. Grapje natuurlijk. En dat tekent de sfeer van deze praktijkdag.

Op woensdag 7 oktober vond een praktijkdag van scholengemeenschap Reggesteyn Rijssen plaats op het terrein van de stichting Huis van Vriendschap aan de Noetselerweg in Nijverdal. Er kregen 22 leerlingen met als specialisatie groenvoorziening onderwijs. Ze staken samen met vrijwilligers van het Huis van Vriendschap de handen uit de mouwen om het verlopen terrein weer een mooi aanzien te geven. Met veel plezier werd samen gewerkt. Want wat is er nu mooier dan samen in de praktijk ervaring opdoen?

Op het terrein staan nu nog zes appartementen. De stichting wil vier appartementen renoveren voor mensen die tijdelijk even ‘op adem’ moeten komen. Ook wil zij zes zogenaamde Tiny Houses plaatsen. Hierdoor kunnen kwetsbare jongeren die een steuntje in de rug nodig hebben met ondersteuning hun leven weer op de rails krijgen. Op dit moment worden deze jongeren nog veelal buiten onze gemeente opgevangen. De stichting is met de gemeente Hellendoorn in overleg om e.e.a. te kunnen realiseren.

Meer berichten