Koggel Interieur gaat verder met Middelkamp Keukens & Interieur


Hugo showt trots zijn showroom met handgemaakt meubilair, diverse stalen en boeken vol inspiratie en ideeën.
Hugo showt trots zijn showroom met handgemaakt meubilair, diverse stalen en boeken vol inspiratie en ideeën. (Foto: A. van Ipenburg)

Koggel Interieur gaat verder met Middelkamp Keukens & Interieur

Jos Middelkamp Keukens & Interieur is een begrip in de gemeente Hellendoorn. Het bedrijf onderscheidt zich in maatwerk interieurs, allemaal gefabriceerd in de eigen werkplaats. Sinds 1 maart heeft Hugo Koggel van ‘Koggel Interieur’ het bedrijf overgenomen van Jos Middelkamp.

door Annemieke van Ipenburg

NIJVERDAL – “In Mariënheem, waar ik woon, werd mijn werkplaats te klein, dus ging ik op zoek naar een andere bedrijfshal,” vertelt Hugo. “In mijn eigen gemeente kon ik helaas geen geschikte hal vinden, waardoor ik al snel in Nijverdal uitkwam. Daar stond een bedrijfshal van ‘Eektimmerman stucadoorsbedrijf’ te koop en zo kwam ik met eigenaar Roy in contact. Hij vertelde dat Jos Middelkamp, met wie hij samenwerkt, op zoek was naar een overnamekandidaat omdat hij wilde afbouwen. Zo ging het balletje rollen en binnen een paar maanden was ik eigenaar van Jos Middelkamp Keukens & Interieurs.” Hugo heeft al meer dan 15 jaar ervaring in de interieurbouw en is enkele jaren geleden voor zichzelf begonnen onder de naam ‘Koggel Interieur’. De overname biedt hem meer mogelijkheden en toekomstperspectief.

Vakmanschap en kwaliteit

“De vraagstukken van klanten zijn heel divers. Het varieert van een eenvoudige inbouwkast tot een luxe keuken of kamer en-suite. Ik krijg regelmatig de vraag of de huidige stijl, van bijvoorbeeld de keuken, kan worden doorgezet in het hele huis. Je kunt hierbij denken aan een voorraad-/wasmachinekast in de bijkeuken, of een vrij hangend tv-meubel. Ook word ik regelmatig benaderd voor keukenrenovaties. Of het nou alleen het vervangen van fronten is, of een heel huis voorzien van maatwerk interieur, elke opdracht is voor mij uniek en ik werk er met evenveel zorg en precisie aan. Vakmanschap en kwaliteit staan bij mij hoog in het vaandel.” In de bedrijfsruimte en showroom zijn al wat staaltjes van Hugo’s vakmanschap te zien. “Klanten moeten natuurlijk zien wat er mogelijk is,” zegt Hugo lachend. “Ik wil de showroom uitbreiden, zodat ik nog meer kan laten zien. Op de website, facebook en instagram plaats ik regelmatig foto’s van diverse projecten, maar dat geeft toch niet zo’n goed beeld als in de showroom. En klanten willen graag de materialen zien en aanraken. Ik werk met diverse materialen zoals hpl, fineer en massief hout. In het gesprek kan ik uitleggen welk materiaal ik voor die specifieke opdracht het beste kan gebruiken.”

Totaal interieur

Hugo kan het hele interieur onder handen nemen. Voor de onderdelen die hij niet zelf kan uitvoeren, werkt hij samen met vaste partners, zoals een interieurstylist en vakmensen voor tegel- of pvc-vloeren, stucwerk, loodgieterswerk of schilderwerk. “Ik onderhoud de contacten en bespreek het werk, zodat de klant maar één aanspreekpunt heeft.” De mooiste uitdaging vindt Hugo het leveren van maatwerk. “Een keuken, of ander interieur, zo maken zoals de klant dat graag wil. Niet vast zitten aan standaardmaten, maar de ruimte optimaal benutten. Als ik met klanten in contact kom, spreek ik het liefst bij hun thuis af, zodat ik de ruimte waar het omgaat kan zien en makkelijker hun woonwensen kan visualiseren. Alle ideeën kunnen we uitwerken in een 3D-tekening, wat een goed beeld geeft van het eindresultaat. Ik maak de elementen allemaal zelf in de werkplaats en plaats ze op locatie.”

Voor inspiratie verwijst Hugo naar de facebookpagina’s Middelkamp Keukens & Interieur en Koggel Interieur. Hier staan foto’s van gerealiseerde en actuele projecten.

middelkampkeukens-interieur.nl

Meer berichten