<p>Arie bij het spandoek dat de medewerkers van Expert Doornenbal voor hem geplaatst hebben. Een mooi feest zit er nu niet in, maar ze laten de verjaardag niet ongemerkt voorbij gaan! (eigen foto)</p>

Arie bij het spandoek dat de medewerkers van Expert Doornenbal voor hem geplaatst hebben. Een mooi feest zit er nu niet in, maar ze laten de verjaardag niet ongemerkt voorbij gaan! (eigen foto)

(Foto: Expert Doornenbal)

Arie laat de teugels steeds meer vieren

Je zou het misschien niet zeggen als je Arie Doornenbal nog eens in de winkel ziet, maar hij vierde afgelopen vrijdag zijn 75ste verjaardag. De ‘grootaandeelhouder’ zoals filiaalleider Remco Haan hem vriendelijk noemt kan het werken nog niet helemaal laten, maar neemt wel steeds meer stappen terug.

door Annemieke van Ipenburg/Tekststroom

Nijverdal - “Je wordt maar één keer 75 en Arie had zeker een mooi feest gegeven,” zegt Remco. “Dat kan nu niet, maar wij wilden zijn verjaardag niet ongemerkt voorbij laten gaan.” Het team van Expert Nijverdal heeft de winkel vrolijk versierd en buiten staat groot spandoek. “Iedereen kent hem en al is hij dan niet meer in de winkel actief, op de achtergrond is hij nog steeds duidelijk aanwezig.”

Verrassing

Als ik Arie bel reageert hij verbaasd. Dit had hij niet verwacht, maar hij vindt het wel leuk en kletst mij al snel de oren van het hoofd. De winkel vormt nog steeds een belangrijk onderdeel van zijn leven. Zijn liefde is in de ruim 30 jaar dat hij Expert Nijverdal leidt duidelijk nog niets minder geworden. “Het is een heel eind,” zegt hij filosofisch over zijn 75ste verjaardag, of heeft hij het over de winkel? “De jongens kunnen mooi meegenieten. Dit jaar zijn Remco en Bob officieel mede-eigenaar geworden en dat geeft de winkel toekomst. We kunnen alle mensen zo nog jaren van dienst zijn. Het is fijner de winkel goed over te dragen, dan hem te verkopen. Dan is het echt weg. Nu blijf ik er op de achtergrond nog bij betrokken, kan ik nog een beetje leiding geven.”

Klant is koning

Arie zegt het niet met zoveel woorden, maar voor hem geldt duidelijk het principe ‘de klant is koning’. Trots vertelt hij over de uitgebreide technische dienst die ze hebben en hun hoge service niveau. “We hebben wat moois opgebouwd en ik heb het altijd met veel plezier gedaan. Mijn vader zei altijd dat goede service het wisselgeld voor de toekomst is. En hij had gelijk. Vorig jaar juni hebben we de Expert-winkel in Ommen overgenomen. Daar heb ik me ook mee bezig gehouden. Die winkel liep toen helemaal niet goed, maar inmiddels gaat het een stuk beter. Er is een mooie wisselwerking tussen de winkels, als er bijvoorbeeld bij de ene winkel een product niet meer op voorraad is en in de andere winkel wel. Zo kunnen we snel schakelen. En de winkel in Ommen kan natuurlijk gebruik maken van de technische dienst in Nijverdal. Goede medewerkers die plezier hebben in hun werk maken de winkels succesvol en dat maakt het voor mij ook erg leuk.”

Het begon met repareren

De vader van Arie repareerde in de oorlog radio’s, boven op zolder bij zijn ouders thuis. Na de oorlog ging hij daar op uitgebreidere schaal mee door en nam Arie later mee in zijn hobby. De hobby werd een bijbaan (Arie werkte ook bij Nijverdal Ten Cate) en in 1980 een heuse bv. Electrowinkel Doornenbal startte in een loods naast de boerderij en is in de loop der jaren uitgegroeid tot de huidige winkel. Meer ruimte om te verkopen was nodig, maar nog belangrijker: meer ruimte voor reparaties en de technische dienst. Waar het zo lang geleden allemaal mee begon is nog steeds een van de belangrijkste pijlers van de winkel. Arie is terecht trots op wat hij samen met broer Freek Strokappe heeft opgebouwd.

Telecom

“Vorig jaar hebben Freek en ik Doornenbal Telecom overgedragen aan ‘de jonge garde’. Die jongens waren al vijf jaar mede-eigenaar en het was tijd het bedrijf helemaal over te dragen. Wat begon als reparatiedienst, is uitgegroeid tot twee succesvolle bedrijven. Er komt een dag dat je gewoon moet stoppen. Ik hoop dat we nog lang op deze manier van de winkel en het Telecombedrijf kunnen blijven genieten. Dat de jongens het nog lange tijd met plezier en succesvol kunnen doen. Dat doet mij genoegen. Ik wens ze een goede toekomst, met alle medewerkers.”

Korting Festival

De komende twee weken staan in het teken van het Korting Festival bij Expert Doornenbal en Remco roept iedereen op de media in de gaten te houden. “We hebben elke dag een andere categorie producten waar klanten 20% korting op krijgen. Het Korting Festival zouden we sowieso doen, maar het is leuk Aries verjaardag er bij te betrekken. Zo is het voor Arie, ons allemaal, én onze klanten toch nog een echt mooi feest.”

Kijk voor meer informatie over het Korting Festival op de website.

expert.doornenbal.nl

Meer berichten