<p>Een van de laatste foto&#39;s van de Tornado in het prachtige herfstlicht. Hoe zullen de foto&#39;s er volgend jaar uitzien?</p>

Een van de laatste foto's van de Tornado in het prachtige herfstlicht. Hoe zullen de foto's er volgend jaar uitzien?

(

Foto: Avonturenpark

)

Tornado is uitgeraasd in Hellendoorn

De achtbaan van Avonturenpark Hellendoorn, overal bekend als de (gele) Tornado, verdwijnt. Dit jaar werd de Tornado dertig jaar, maar er was geen gelegenheid voor een groot feest. Wel gaat de eerste-over-de-kop-ervaring van veel jeugdige bezoekers eind dit seizoen met pensioen.

door Annemieke van Ipenburg

Hellendoorn - De berichten op de site en sociale mediakanalen van het Avonturenpark liegen er niet om. De Tornado gaat gewoon echt verdwijnen! Niet een lik nieuwe verf, maar een heel nieuwe trein siert straks de achtbaan. Of de baan zoals die nu is blijft bestaan, laat René Peul nog niet los. “Nee, daar ga ik nog niets over zeggen. We hebben wel bekend gemaakt dat er een nieuwe trein komt, maar wat we verder precies gaan doen ziet iedereen volgend seizoen wel. De achtbaanervaring zoals je die nu hebt in de Tornado krijg je in ieder geval nooit meer. We krijgen een nieuwe trein met heupbeugels (nu zitten er schouderbeugels in - red.) en dat geeft een heel andere beleving. Je bent veel vrijer, voelt veel meer van de elementen.”

Afscheid nemen

“Voor veel mensen komt dit misschien als schok en daarom brengen we het nieuws nu al naar buiten. Normaal gesproken maken we nooit tijdens het lopende seizoen al nieuws bekend over het volgende seizoen. Daar beginnen we pas mee als het park dicht is voor de winter. Omdat de Tornado voor veel mensen dé attractie is van het Avonturenpark, in ieder geval van naam, willen we iedereen de gelegenheid geven afscheid te nemen. Nog een laatste ritje in de achtbaan zoals die nu is.”

Ondanks alle corona-perikelen is René tevreden over het afgelopen seizoen. “We zijn 51 dagen minder open geweest dan andere seizoenen en die haal je niet in, maar over het geheel genomen zijn we heel tevreden. Toen we weer open mochten zijn we heel voorzichtig begonnen qua aantal gasten, maar al snel konden we dat opvoeren tot we uiteindelijk op 40% van onze maximale capaciteit zaten. We hebben nog een aantal leuke weken te gaan tot de sluiting en hopen het jaar goed te eindigen.”

Heksendoorn

Leuk eindigen betekent normaal gesproken Heksendoorn! Gaat dat dit jaar door? “Heksendoorn gaat door,” lacht René. “Al zal dat in aangepaste vorm zijn. We hebben met man en macht geprobeerd ‘Screams’ ook door te laten gaan, maar dat lukt echt niet. Voor een optimale beleving komen de acteurs altijd heel dicht bij de mensen en dat kan nu niet. Heel jammer, maar we hebben wel drie Heksendoornavonden, waarbij het dan vanaf 18.00 uur grimmiger wordt. Zo maken we er met z’n allen toch een mooie afsluiting van.”

Openingsdagen

Tot mijn verbazing zie ik op de site alleen dinsdag, zaterdag en zondag als openingsdagen staan. “Dat is altijd zo,” vertelt René. “In het voor- en naseizoen zijn dat onze openingsdagen.” Goed om te weten voor de mensen die afscheid willen nemen van de Tornado!

Meer berichten