Veel lachende gezichten op Nijverdal. Tevreden mensen vormden de rode draad het afgelopen weekend. (Foto: Jan Broekman)
Veel lachende gezichten op Nijverdal. Tevreden mensen vormden de rode draad het afgelopen weekend. (Foto: Jan Broekman) (Foto: Jan Broekman)

'Het was toch een machtig mooi feest'

Het centrum van Nijverdal bruiste afgelopen weekend weer als vanouds, tijdens Bruisend Nijverdal. Een heel andere opzet bleek in deze corona-tijd een schot in de roos.

Annemieke van Ipenburg

Nijverdal - Ewald Aaltink, Dennis van Dam en een leger vrijwilligers trapten het weekend donderdag af met het uitdelen van puntzakken friet bij alle zorgcentra. Dat leverde veel blije gezichten op en de mensen lieten het zich goed smaken.

Vrijdagavond stond de markt bomvol met auto’s voor de eerste drive-in bios van Nijverdal. Ik kon het me niet voorstellen, met iedereen in z’n eigen auto, maar het werd zowaar echt gezellig! Later hoorde ik dat zelfs de omwonenden op hun balkons hebben genoten van ‘Bohemian Rapsody’, de feestelijke aankleding en dj.

Zaterdag begon als een heel gewone dag, met de markt en winkelend publiek, maar sloot af in de gezelligste kroeg van Nijverdal. In alle deelnemende cafés hetzelfde programma, via een livestream met dj Lars. Nou, het is dat het niet meer kan, maar ik zou zeggen ‘ze hingen er met de benen uit’. De cafés zaten vol en alleen als er toevallig iemand wegging kon je nog spontaan een plekje bemachtigen.

En toen was het alweer zondag. Traditioneel de dag van de grootste kerkdienst, dit jaar live te volgen via diverse mediakanalen. De eerste koopzondag (in corona-tijd), helemaal in het teken van de nieuwe najaarsmode, trok het nodige winkelende publiek. En dit jaar ook de dag van de puzzeltocht. Wandelend, fietsend en met de auto zijn veel mensen al puzzelend op pad gegaan. Zelfs de burgemeester werd gespot!

De organisatie kijkt met een zeer tevreden gevoel terug. “Iedereen is superblij dat het gelukt is een veilig Bruisend Nijverdal neer te zetten,” zegt Ewald Aaltink. “Al die blije gezichten, we hebben geen wanklank gehoord. Iedereen had begrip als ze er niet mee bij in konden. Ze waren vooral blij dat er überhaupt iets georganiseerd werd. Dat ze ‘er even uit’ konden.”

De lovende reacties op diverse sociale mediakanalen en de blije gezichten dit weekend onderstrepen dit.

Vindt elk jaar plaats in het tweede weekend van september. Een grote tent neemt bijna het hele marktplein in beslag en barst uit zijn voegen van de activiteiten die voor alle geledingen van de bevolking worden georganiseerd en het publiek dat daar op af komt. De organisatie houdt niet alleen rekening met alle leeftijdsgroepen, maar ook met de verschillende interesses en komt zo elk jaar weer tot een bruisend feest. Dit jaar misschien anders dan anders, maar zeker niet minder geslaagd!

Meer berichten