Annemieke Kirch
Annemieke Kirch (Foto: )
Annemieke Kirch

Bibi haalt de kranten

Soms wordt klein nieuws ineens groot(s). Facebook puilde al dagen uit over het nieuws dat Almelose Bibi was weggelopen. Logerend in Nijverdal had Bibi het hazenpad gekozen. Met alle nadelen van social media deed dit zijn (of haar) werk. Zeventig man zochten dag en nacht naar Bibi. Ze werd regelmatig gesignaleerd maar Bibi vond de aandacht maar niks en ze bleek een meester in verstopt blijven.

Tot afgelopen zaterdag. Bij ons in de straat organiseerden we onze jaarlijkse barbecue. Dit jaar Coronaproef maar dat mocht de pret niet drukken. De rust werd verstoord toen ik twee oud collega’s hijgend en roepend de straat in zag rennen. Bibi was hier, bij ons in de straat. Wederom poogde ze in het niets te verdwijnen maar we waren met teveel voor haar.

Bibi werd in een hoek gedreven en met grote overmacht overmeesterd door een van ons (zij wil graag anoniem blijven). Bibi haar metgezel, inmiddels ook gearriveerd en hevig ontdaan toen hij werd herenigd met de enige echte Bibi. Bibi was ook ontdaan maar waarschijnlijk omdat er geen ontsnappen meer mogelijk was. Inmiddels liep de straat vol. Vier auto’s kwamen met piepende banden de hoek om zetten, waarna alle inzittende bevestigden dat het écht om hun Bibi ging. De vijfde auto was een politieauto, uitgerukt om de rust te laten weerkeren in de straat maar kon uiteindelijk alleen nog maar constateren dat de buurtbewoners de zaak onder controle hadden.

De straatbbq werd er een om nooit te vergeten. Met aanrukkende biertjes voor iedereen werd de hereniging gevierd. Bibi mocht weer mee terug naar Almelo (ik weet wel waarom Bibi elke keer het hazenpad koos; Nijverdal beviel haar beter).

Voor iedereen die het grote nieuws heeft gemist de afgelopen dagen. Bibi is een hele kleine (Kaninchen) teckel.
Ik moest beloven dat dit stukje over Bibi zou gaan en een beetje over onze straat want voor even voelden we ons helden.

Annemieke Kirch
Twente Counseling

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden