• Alles
  • (1)
    Natuur

Dag Sinterklaasje…

vrijdag 6 december 19:00 uur

Foto:

Dag Sinterklaasje, dáág, dáág, dáág, dáág Zwarte Piet. Kom dit jaar ook naar de spectaculaire uittocht en bedank Sinterklaas voor een gezellig Sinterklaasfeest. Zing en dans nog één keer mee met alle Pieten en zie de sinterklaasboot vertrekken richting Spanje. RTV Oost is aanwezig om verslag te leggen.

Men vindt het geweldig dat de sinterklaascommissie het dit jaar heeft kunnen regelen dat de mooie boot van Sinterklaas de gehele periode kan blijven liggen bij de Wilgenweard. 's Avonds wordt deze locatie mooi uitgelicht door de medewerkers van het lokale bedrijf DJ voor Jou. Kom gerust een kijkje nemen samen met je kinderen.

Helemaal nieuw is de speciale uittocht op 6 december. De intocht van Sinterklaas en de weg naar 5 december wordt op tv vaak breed uitgemeten, maar het vieren van de verjaardag van de goedheiligman en het vertrek naar Spanje gaat stilletjes voorbij. Voor veel kinderen is dat geen probleem. Anderen hebben er meer moeite mee. Bij de uittocht zien de kinderen dat het afgelopen is. Op deze manier komt er een echt einde aan het feest.

Op 6 december om 19.00 uur vertrekt Sinterklaas vanuit het Huis van Sinterklaas in zijn koets, gevolgd door zijn pieten, alle kinderen en de slagwerkgroep van Advendo terug naar zijn boot. Net als bij de intocht zijn hier ook speciale glutenvrije pieten aanwezig. Zoek ze op, ze zijn goed herkenbaar!

Als de boot dan vertrekt in de nacht, volgt er in de verte nog wat vuurwerk! Geweldig leuk dat Valk Vuurwerk ook een steentje wil bijdragen om Sinterklaas een goed afscheid te geven. Dag Sinterklaasje.

Maak je eigen lampion

Hebben jouw kinderen al een bouwplaat opgehaald? Deze liggen inmiddels klaar bij de lokale winkeliers. Bij alle winkeliers van Op Naar Nijverdal en het Huis van Sint ligt een bouwplaat van een speciale Sinterklaas Lampion klaar. Het is de bedoeling om deze lampion zo mooi mogelijk te kleuren, plakken en knippen, zodat je mee kunt doen met de lampionnenoptocht tijdens de speciale Uittocht op 6 december.


deel deze activiteit

Locatie

Nijverdal
Nijverdal
 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden