• Alles

Terug naar riddertijd met 18 Minuten Man

dinsdag 3 december 20:00 uur

Foto:

De lezing van de 18 Minuten Man op dinsdag 3 december om 20.00 uur wordt razend spannend, wanneer hij vertelt over Heer Gawein en de Groene Ridder.

Deze ridderroman speelt zich af tijdens kerst aan het hof van Koning Arthur, als er een mysterieuze groene ridder binnenkomt op een groen paard. De Groene Ridder daagt alle aanwezigen uit voor een ongebruikelijke weddenschap: wie durft hem een klap te geven. Als u wilt weten hoe dit afloopt, dan mag u deze lezing in de ZINiN Theaterfoyer niet missen!

Ouderwets ridderverhaal

Heer Gawein en de groene ridder is een onvervalst ridderverhaal uit de middeleeuwen en wordt beschouwd als een van de grootste ridderromans aller tijden. De 18 Minuten Man, die zelf 'Ridder van de Vergeten Helden' wordt genoemd, vertelt boeiend over Heer Gawein en de uitdaging door de Groene Ridder, die zelfs op een groen paard rijdt. Gawein onthoofd de ridder, maar die zet laconiek zijn hoofd weer terug op zijn romp. Dan gebiedt hij Gawein om over een jaar naar de Groene Kapel te komen en hem terug te slaan. Een spannend verhaal met een wonderlijke afloop. Maar dat is niet ongebruikelijk bij ridderromans.

Daarbij vraagt de 18 Minuten Man: Wat gebeurt er in de loop van dit noodlottige jaar met Gawein? Welke symbolen zitten er allemaal in dit prachtige, alternatieve kerstverhaal? En waarom is de Groene Ridder nou groen?

Kaarten voor Heer Gawein en de groene ridder

U kunt kaarten reserveren voor de lezing Heer Gawein en de groene ridder via www.zinin.com of telefonisch via de reserveerlijn 0548-624489. Afhalen bij de kassa van de Tourist Info is ook mogelijk.


deel deze activiteit

Locatie

ZINiN Theater
Nijverdal
Willem-Alexanderstraat 7
7442ma


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden