• Alles
 • (1)
  Algemeen
 • (1)
  Natuur
 • (3)
  Evenement
 • (1)
  Muziek

Dorcas Voedselactie

zaterdag 10 november 9:00 uur

Dorcas Voedselactie – Omdat we om hen geven

Van 4 tot en met 11 november 2018 wordt voor de drieëntwintigste keer de Dorcas Voedselactie gehouden. Zo’n tienduizend vrijwilligers zijn dan op de been om samen met consumenten producten en geld in te zamelen voor de allerarmsten in Albanië, Moldavië, Oekraïne en Roemenië. Dat doen ze in meer dan zeshonderd supermarkten en vele scholen en kerken in Nederland. De vrijwilligers delen voedsellijstjes uit aan het winkelend publiek. Hierop staan producten die samen een voedselpakket vormen. Klanten van de supermarkten kopen een extra product en geven deze af aan de vrijwilligers. Daarna wordt alles gesorteerd. Nadat het pakket met de vrachtwagen op de plaats van bestemming is aangekomen, geeft Dorcas het aan de partnerorganisatie die het vervolgens via een lokale partner bij de juiste mensen brengt.

Dorcas ondersteunt met de voedselpakketten de allerarmsten. Veel van hen leven teruggetrokken en in armoede. Ze staan er vaak alleen voor en komen, vanwege gezondheidsproblemen of ouderdom de deur niet meer uit. De ontvangers van een pakket worden zorgvuldig door lokale partnerorganisaties geselecteerd. Onze partners weten welke mensen hulp nodig hebben.

In Nijverdal wordt op zaterdag 10 november de Dorcas Voedselactie gehouden bij AH centrum, Aldi in Centrum en Groot Lochter, Jumbo in centrum en Kruidenwijk, COOP Smidsweg.


deel deze activiteit

Locatie

supermarkten
Nijverdal