• Alles

Geologische tocht over Sallandse Heuvelrug

zaterdag 29 mei 9:00 uur

Foto:

Nijverdal - Ooit willen weten waarom de zand en grindlagen in het Ravijn bij Nijverdal schuin oplopen; waarom er op een helling bij de Sprengenberg hoogveen groeit; waarom het Numendal zo slingert? (lijkt net de droge bodem van een rivier!); waar al die grote zwerfstenen vandaan komen?; hoe die grote duinen bij de Klinkenbelt zijn ontstaan? Hoe een meertje kan ontstaan uit een heuvel? Kom dan zaterdag 29 mei 2021 fietsen of wandelen in het gebied tussen Nijverdal en Holten.

De Nederlandse Geologische Vereniging nodigt je uit voor een fietsrondrit van 35 kilometer langs een aantal geologische punten. Indien u niet kunt fietsen is wandelen ook mogelijk door u met de auto naar diverse parkeerplaatsen te verplaatsen en van daaruit te gaan lopen.

Op zaterdag 29 mei staan er op diverse plekken gidsen. Die u iets vertellen over een specifiek geologisch onderwerp. Bij die punten kunt u via uw smartphone ook een video zien gemaakt door Frits Kraefft in opdracht van de NGV. Bij elk geologisch punt staat namelijk een paal met een QR code.

U kunt de fietsroute downloaden van de site (www.geologienederland.nl) maar ook een versie in kleur (Auto of fiets) krijgen bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer Grotestraat 281 te Nijverdal.(tussen 9.00-12.00)

U meldt u aan als deelnemer op de website van de NGV: www.geologienederland.nl 

Een gift van 2 euro voor de drukkosten van de flyer is welkom maar niet verplicht.

Daarna bezoekt u op eigen gelegenheid en in eigen tempo alle punten.Foto:
deel deze activiteit

Locatie

Buitencentrum Staatsbosbeheer Nijverdal
Nijverdal
Grotestraat 281
7441gs


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden