• Alles
  • (1)
    Fiets-Wandeltocht
  • (2)
    Algemeen
  • (2)
    Cursus-Workshop

GroenLinks: ‘Ruil tegel om voor vaste plant’

zaterdag 15 mei 15:00 t/m 16:30 uur

Nijverdal/ Hellendoorn - Tegels eruit, groen erin. Onder dat motto houdt GroenLinks Hellendoorn 15 mei van 13:00 tot 17:00 uur “actie steenbreker”. Inwoners kunnen een tegel omruilen voor een vaste plant. Als je je tuin groener maakt, verhinder je overlast bij hoosbuien omdat het water meer door de grond wordt opgenomen. Bovendien geef je vogels en insecten de ruimte. Ga aan de slag om versteende voortuinen deels te vervangen door planten.

Om iedereen een zetje in de rug te geven, kun je 15 mei bij GroenLinks een tegel omruilen voor een vaste plant. Van 13:00 tot 14:30 uur op de Schapenmarkt in Hellendoorn. en van 15:00 tot 16:30 uur op het Henri Dunantplein in Nijverdal.

Vanaf 2015 is er een landelijk initiatief om stenen en tegels in tuinen te vervangen door planten: Operatie Steenbreek.Vergroening van de tuin zorgt er namelijk voor dat het water in de grond kan zakken, de temperatuur in de stad wordt verlaagd, het zorgt dat fijnstof wordt afgevangen, insecten, amfibieën, vogels en kleine dieren weer een leefgebied vinden en dat mensen zich prettiger en gezonder voelen.

GroenLinks wil de inwoners van de gemeente Hellendoorn een handje helpen om tuinen te vergroenen. Mensen leggen vaak te veel stenen in de tuin. Hierdoor is er kans op overstroming en ondergelopen kelders. Schoon water loopt zomaar het riool in en gaat naar de waterzuivering.

Tips voor vergroening van je tuin

- Enkele goede tips om de voortuin eenvoudig te vergroenen en om wateroverlast tegen te gaan:

- vang regenwater op

- haal zoveel mogelijk tegels uit je tuin

- maak een kleine moestuin

- kies gemakkelijke planten

- trek dieren naar je tuin

- maak je dak ‘groen’.

Voor vragen kan men contact opnemen met Anja ter Harmsel: 06-49720212.


deel deze activiteit

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden