• Alles
  • (1)
    Fiets-Wandeltocht
  • (2)
    Algemeen
  • (2)
    Cursus-Workshop

Taizéviering

zondag 2 mei 18:30 uur

Er wordt een Taizéviering gehouden op zondag 2 mei om 18.30 uur in de Regenboog in Nijverdal.

Taizé is een klein plaatsje in het midden van Frankrijk op circa 875 kilometer van Nijverdal. Sinds 1940 is hier een oecumenische kloostergemeenschap, opgericht door Frère Roger. Ieder jaar komen er duizenden, vooral jongeren, maar ook ouderen, uit alle werelddelen om te bidden en te zingen en aangeraakt te worden door de sfeer van vrede en verzoening van deze gemeenschap. Mensen die in Taizé zijn geweest willen graag in hun eigen omgeving iets brengen van de bijzondere sfeer van het herhaald zingen van eenvoudige bijbelse teksten, van de stilte en het gevoel van verbondenheid met elkaar.

De Taizéwerkgroep Nijverdal bestaande uit leden van de Protestantse Gemeenten van Nijverdal en Hellendoorn en de Vrije Evangelische Gemeente Nijverdal organiseert in principe elke twee maanden een viering.

In een Taizéviering is zingen belangrijk en neemt stilte een belangrijke plaats in. Want stil worden, dat is de kern van een Taizéviering. Tot rust komen en bezig zijn met wat je ten diepste raakt. We zingen liederen van de oecumenische geloofsgemeenschap van Taizé, eenvoudige liederen die hun kracht ontlenen aan de herhaling. We lezen een kort bijbelgedeelte en we spreken gebeden uit.

Door de coronamaatregelen mag er helaas niet gezamenlijk gezongen worden maar zal een kleine zanggroep, begeleid door het Taizé-combo, dit verzorgen.

Voor deze viering zijn maximaal dertig bezoekers toegestaan. Daarom dient men zich aan te melden via de website van PG Nijverdal, de Regenboog.

Online is deze viering live te volgen via Kerkomroep of YouTube (voor beide zoeken op PG Nijverdal, De Regenboog).

De eerstvolgende viering staat gepland voor zondag 18 juli om 18:30 uur eveneens in de Regenboog in Nijverdal.


deel deze activiteit

Locatie

Regenboogkerk
Nijverdal
grotestraat 127Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden