• Alles
 • (2)
  Sport
 • (1)
  Religie
 • (1)
  Muziek
 • (2)
  Cursus-Workshop

Taizéviering: ‘Het kruis is onze kracht’

zondag 7 maart 18:30 uur

De oecumenische kloostergemeenschap in het Franse plaatsje Taizé is in 1940 opgericht door Frère Roger. Het was zijn visioen om mensen en vooral jongeren uit verschillende landen en kerken met elkaar te verbinden en verzoenen. De broeders van Taizé ontvangen jaarlijks duizenden gasten die voor korte of langere tijd met hen mee kunnen leven en vieren. De vieringen worden gekenmerkt door eenvoud, rust en regelmaat. Er zijn korte lezingen uit de Bijbel. De speciaal geschreven liederen worden herhaald om ze innerlijk te laten landen in de harten. Stilte neemt in de vieringen een belangrijke plaats in.

Op zondag 7 maart om 18.30 uur wordt er een Taizéviering gehouden die voorbereid is door de Taizéwerkgroep Nijverdal. De viering vindt plaats in de kerkzaal van Het Centrum, die daarvoor speciaal zal worden ingericht. Je kunt je te zijner tijd aanmelden via de website www.pgnijverdal.nl om er – met inachtneming van de Coronamaatregelen, dus op afstand van elkaar – bij aanwezig te zijn. Thuis kan de viering live of later meegevierd worden via Kerkomroep of het YouTubekanaal van PG Nijverdal.

Omdat er niet gezongen kan worden, zullen de liederen via beamer en geluidsinstallatie gepresenteerd worden. Een combo van gemeenteleden zal dit muzikaal aanvullen en dominee Hans van Dalen zal een korte inleiding en meditatief moment verzorgen. Het thema sluit aan bij de veertigdagentijd: ‘Het kruis is onze kracht’ (n.a.v. 1 Korintiërs 1:21-24)


deel deze activiteit

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden