• Alles
  • (1)
    Overig
  • (1)
    Cursus-Workshop

Film In Search of Mozart

zondag 22 november 11:00 uur

Foto:

Meer dan tachtig werken van de componist Wolfgang Amadeus Mozart zijn te horen in de film ‘In Search of Mozart’ van regisseur Paul Grabsky, die op zondag 22 november om 11.00 uur bij ZINema te zien is.

Een detectiveverhaal dat de kijker tot in het hart van zijn genialiteit zal brengen. De film werd geproduceerd met ’s werelds meest toonaangevende orkesten en muzikanten en wordt vertelt aan de hand van een reis van ruim 40.000 kilometer langs elke route die Mozart gevolgd heeft.

Nieuwe impressie over Mozart

Met een rigoureuze analyse van ’s werelds beste musicologen en experts, duikt er een nieuwe en levendige impressie van Mozart op. Het verjaagt de vele gemeenschappelijke mythes over deze genie, zijn gezondheid, relaties, zijn dood en vooral zijn karakter. De documentaire presenteert een geheel nieuwe beeld van Mozart, dat enorm verschilt van het beeld in de film ‘Amadeus’, een film uit 1984 van regisseur Milos Forman, waarin volgens kenners nogal wat dichterlijke vrijheden werden toegepast. Grabsky echter, trad letterlijk in de voetsporen van Mozart en ging op ontdekkingsreis naar het werkelijke verhaal. Zijn reis voerde vanuit Mozart’s geboortehuis in Salzburg langs vele Europese vorstenhuizen, waar Mozart de show stal. Grabsky gebruikte daarbij de vele brieven die Mozart aan zijn ouders en later aan zijn vrouw Constance schreef. Grabsky vertelt: ‘Het meest belangrijke was om gewoon ‘straight forward’ te vertellen wat Mozart deed, wanneer hij dat deed en voor wie hij dat deed’. En zo krijgt de kijker een heel compleet beeld van deze componist, die tot op de dag van vandaag nog steeds immens populair is. De echte muziek- en Mozartliefhebber mag deze film dan ook niet missen.

Kaarten

Kaarten reserveren kan op de website www.zinin.com of via de reserveerlijn 0548-624489. Afhalen bij de balie van de Tourist Info in Nijverdal is ook mogelijk.


deel deze activiteit

Locatie

ZINema
Nijverdal
Willem Alexanderstraat 7