• Alles
  • (1)
    Overig
  • (1)
    Cursus-Workshop

Taizéviering

zondag 1 november 18:30 uur

In Het Centrum aan de Constantijnstraat 7a in Nijverdal wordt 1 november om 18.30 uur een Taizé-viering gehouden.

Vanwege de beperkende maatregelen rond Covid-19 zijn er maximaal dertig personen welkom in de dienst. Aanmelden hiervoor kan via de website van PGNijverdal het Centrum.

De viering is ook online te volgen via www.kerkomroep.nl of via Youtube (voor beide zoeken op PGNijverdal Het Centrum).

Sinds het begin van dit jaar is er een hernieuwde start gemaakt met Taizé-vieringen. Een voorbereidingsgroep vanuit de Protestantse Gemeente Nijverdal, Hellendoorn en de Vrij Evangelische Gemeente zorgt voor de organisatie.

Taizé-vieringen zijn anders dan gewone kerkdiensten. Er is geen voorganger en geen preek. Centraal in de bijeenkomst staan muziek, liederen, meditatie en stilte. De muziek wordt gevormd door het zingen en spelen van korte liederen die veel herhaald worden.

De liederen komen uit de traditie van de oecumenische kloostergemeenschap van Taizé (in de Bourgogne, Frankrijk). Ze zijn eenvoudig en worden vele malen herhaald om de woorden goed door te laten dringen in het hart. De stilte is geen ‘moment’ maar minutenlang. In de stilte komen we tot ons zelf en tot God. De kerkzaal wordt zó ingericht dat deze speciale invulling goed tot zijn recht komt.

In 2021 zijn er meerdere Taizé-vieringen gepland. De eerstvolgende zal zijn op 3 januari.


deel deze activiteit

Locatie

Het Centrum
Nijverdal
Constantijnstraat 7
7442mc


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.