• Alles
 • (1)
  Overig
 • (1)
  Inloop-Opendag
 • (1)
  Cursus-Workshop
 • (1)
  Kinderevenement

Leer omgaan met elektronica en Virtual Reality

woensdag 28 oktober 13:30 uur

Foto:

Eind oktober vinden er leerzame workshops voor de jeugd plaats in de ZINiN Bibliotheek in Nijverdal. Op woensdag 28 oktober is het tijd voor de Maakplaats Circuit Buddy’s (13.30 en 15.30 uur) en op zaterdag 31 oktober kun je ontdekken hoe je een Virtual Reality wereld maakt op de computer (14.00 uur).

Maakplaats Circuit Buddy’s

Tijdens de Maakplaats Circuit Buddy’s voor kinderen van 8 tot 15 jaar, leer je hoe je een poppetje kunt maken van een condensator (een elektronisch onderdeel dat stroom tijdelijk op kan slaan) een LED lampje en nog een aantal andere elektronische onderdelen die allemaal andere eigenschappen hebben. Als je alle onderdelen op de juiste wijze met elkaar verbind, krijg je een stroomkring, die op een poppetje lijkt en die je een Circuit Buddy noemt. Lukt het jou om je Circuit Buddies samen te laten branden? Kom dan naar de superleuke Maakplaats die verzorgd wordt door een docent van Tetem, organisator van de Twentse Maakplaatsen.

Ontdek de Virtual Reality tijdens de workshop Coderdojo

Op zaterdag 31 oktober kun je in de ZINiN Bibliotheek in Nijverdal onder begeleiding van een docent van Tetem tijdens de workshop Coderdojo ontdekken hoe je een Virtual Reality wereld maakt op je computer. En het leuke is dat je daarna zelf in je eigen Virtual Reality kunt stappen met een VR bril. En die wereld is levensecht en je bereid je voor op de toekomst, waarin Virtual Reality een steeds grotere rol gaat spelen. Naast het leren programmeren, ontmoet je ook andere gelijkgestemde kinderen, waarmee je je kennis kunt delen. Zo wordt programmeren een leuke en sociale ervaring.

Opgeven voor beide workshops

Aanmelden of opgeven voor de beide workshops kan via de reserveerlijn 0548-624489 of via de website www.zinin.com. Afhalen bij de kassa van de Tourist Info is ook mogelijk.Foto:
deel deze activiteit

Locatie

ZINiN Bibliotheek
Nijverdal
raadhuisstraat 4
7447cr