• Alles
  • (1)
    Overig
  • (1)
    Cursus-Workshop

Bijzondere legende over Lao Zi

dinsdag 3 november 20:00 uur

Foto:

De legende over de Chinese filosoof en vermeende stichter van het Taoïsme, Lao Zi, vertelt dat zijn moeder maar liefst 81 jaar zwanger van hem was.

De 18 Minuten Man, ridder van de vergeten helden, komt op dinsdag 3 november om 20.00 uur in de ZINiN Bibliotheek in Nijverdal over deze bijzondere legende vertellen en na de lezing kunnen de deelnemers met elkaar in discussie gaan over de vraag ‘Wat versta jij onder (on)natuurlijk?’

Grondlegger van het Taoïsme

De 18 Minuten Man komt in 18 minuten vertellen over Lao Zi, die als vermeende grondlegger van het Taoïsme wordt beschouwd en die na 81 jaar zwangerschap niet als huilende baby, maar als oude lachende man werd geboren. En over de Laozi, het boek met 81 gedichten, dat door Lao Zi zou zijn geschreven. Na de lezing gaat de 18 Minuten Man in op hoe je naar het Taoïsme kunt kijken en of wij vandaag de dag nog iets kunnen leren van het taoïstische meebewegen met de natuurlijke gang van zaken. Hij stelt daarbij de vraag: ‘Wat versta jij onder (on)natuurlijk. Rond 21.00 uur is er een korte pauze, waarna de deelnemers met elkaar in discussie kunnen gaan over deze onderwerpen.

Kaarten en aanmelden

Kaarten reserveren en/of aanmelden kan op de website www.zinin.com of telefonisch via de reserveerlijn 0548-624489. Afhalen bij de balie van de Tourist Info in Nijverdal is ook mogelijk.


deel deze activiteit

Locatie

ZINiN Bibliotheek
Nijverdal
raadhuisstraat 4
7447cr