• Alles
  • (1)
    Overig
  • (1)
    Cursus-Workshop

Stiltewandelingen

zondag 25 oktober 9:00 t/m 11:15 uur

Foto: EvA

De landelijke Dag van de Stilte wordt zondag 25 oktober gehouden. Stilte is net als duisternis een oerkwaliteit.

In Nijverdal worden twee activiteiten gehouden. De Stille ZEN, zondag van 09:00 tot 11.15 uur. Het is een gelegenheid om samen stil te zijn en je meditatie te verdiepen. In Zen.nl Meditatiecentrum aan de Piet Heinweg 1b in Nijverdal. Aanmelden via een e-mail naar harry@zen.nl

Stiltewandeling 14:30 tot 16:00 uur. Er zijn twee routes: een route van 2 kilometer, en een iets langere route van ongeveer 5 kilometer. Vanaf Kleine Kapel Noetsele aan de Noetselerweg 55 in Nijverdal 55, telefoon 0548 – 612 595. Aanmelden via een e-mail naar info@kleinekapelnoetsele.nl

Beide activiteiten zijn gratis maar een vrijwillige bijdrage voor de organisatie van de Dag van de Stilte wordt op prijs gesteld.

Het doel van de Dag van de Stilte is aandacht te vragen voor het belang van stilte. Voor meer akoestische stilte én voor innerlijke stilte.

Stilte is een kostbaar iets, want waar is het nog echt stil, en wanneer nemen we de tijd om die stilte te horen? De natuurlijke leefomgeving van allerlei planten en dieren is voor ons vaak alleen maar een decor waar we onbewust doorheen bewegen. Veel van de stilte van het ons omringende landschap, en de rust die daar van uit gaat, gaat letterlijk aan ons voorbij.

Stiltebeleving draagt bij aan de rust in onszelf en aan ons welzijn; lichamelijk, emotioneel en mentaal. Het heeft een positieve impact op onze samenleving en op de uitdagingen waar we samen voor staan.

Voor iedereen die dit gevoel van rust wil ervaren, zijn er 25 oktober tijdens de dag van de Stilte verschillende Stilte gerelateerde activiteiten georganiseerd.

De meer dan honderd activiteiten waaruit de deelnemers kunnen kiezen, staan op www.dagvandestilte.nl/provincies/overijssel/


deel deze activiteit

Locatie

Meditatiecentrum Zen.nl
Nijverdal
Piet Heinweg 1b
7441gz